Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) 144 сигнала за нарушения, свързани с предстоящите избори

144 сигнала за нарушения, свързани с предстоящите избори

144 сигнала за нарушения, свързани с предстоящите избори

Над 140 са сиг­налите които до момента са подадени в МВР за нарушения във връзка с пред­с­тоящите избори. 34 са задър­жаните с полицейска мярка лица, съобщи БНР. Над 20 хиляди са полицаите и близо 800 пожар­никарите, които са ангажирани с охраната на изборите у нас. Част от сиг­налите, които са получени до момента в МВР са неис­тин­ски, но по други се работи, като е установено, че имат отношение към нарушения и са сериозни, обясни старши комисар Тодор Гребенаров — заместник-директорът на Национал­ната полиция.

Към момента има подадени 144 сиг­нала за нарушения на избор­ните правила. По 163 преписки се извър­ш­ват пред­варителни проверки под наб­людението и указанията на наб­людаващи прокурори. Образувани са 14 досъдебни произ­вод­с­тва за прес­тъп­ление по чл. 167, 8 и 9 от НК. Задър­жаните с полицейско задър­жане лица са 34, каза той.

По думите на Гребенаров общо профилак­тираните лица към нас­тоящия момент са 1 053, които са предуп­редени пис­мено с протокол.

От вът­реш­ното минис­тер­с­тво обяс­ниха още, че пред­с­тои още работа около уст­ройс­т­вата за машинно гласуване и сек­циите, в които те щ есе намират.

Всички сек­ции, които имат над 299 избиратели, следва да имат машини. Общата бройка на машините, които ще бъдат дос­тавени до сек­циите, е 9394. Сериозен брой полицаи са ангажирани в охраната на вота. Общо над 20 000 служители на МВР ще учас­т­ват в охраната на 7026 места с 11 983 сек­ции на територията на цялата страна, каза Тодор Гребенаров. Към нас­тоящия момент е извър­шено охранително и противопожарно обс­лед­ване на трите печат­ници — двете печат­ници, които изгот­вят избор­ните материали и бюлетини и едната печат­ница, която изготвя печатите за сек­циите, логис­тич­ната база, където се съх­раняват тех­ничес­ките уст­ройс­тва за машинно гласуване, всич­ките 31 РИК плюс мес­тата по общините, където ще се съх­раняват избор­ните книжа и материали до 3 април“, каза още той.

България

Икономика

Култура

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...