Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Журналистът Георги Атанасов: Не съм срещал човек, който искрено да каже, че ще гласува за ГЕРБ

Журналистът Георги Атанасов: Не съм срещал човек, който искрено да каже, че ще гласува за ГЕРБ

Изс­лед­ване на инс­титут РЕГО за елек­торал­ните наг­ласи отрежда първо място на БСП в над­п­реварата за Народ­ното съб­рание, наб­людава се също висок дял хора, които са заявили, че са готови да гласуват на изборите. Toвa стана ясно от пуб­ликувания социологически сон­даж на инс­титута. Дан­ните комен­тира Георги Атанасов, №3 в лис­тата на “БСП за Бъл­гария“ в 6МИР във Враца: “Не съм срещ­нал сред хората, сред които се движа, някой човек, който да каже: “Аз ще гласувам за ГЕРБ“. И преди, и сега излязоха много фал­шиви, напом­пани, платени социологически проуч­вания в полза на ГЕРБ. Тези, които гласуват за тях и ще гласуват, ще го нап­равят, защото гласуването за ГЕРБ не е политика или цивилизационен избор, а е просто един келепир­джилък, един стремеж да запазиш хап­ката, мяс­тото около шай­ката. Затова ми се струва, че това изс­лед­ване на РЕГО е поч­тено“. Георги Атанасов комен­тира наг­ласите на избирателите за зрителите на “Предиз­борно студио“ по БСТВ.

На въп­роса дали управ­ляващите спекулират с мер­ките и дали изпол­з­ват ситуацията в страната, за да си осигурят служебна победа, Атанасов обясни: “Отдавна сме обесени на лас­тика, с който се хвали Бойко Борисов. Това отваряне-затваряне, този топъл-студен душ, плашене, после успокоение, това, което провеж­дат в огромни садис­тични раз­мери е от много отдавна, още преди година. Спом­нете си Мутаф­чийски и останалите телевизионни актьори откога плашат народа, че “яко ще се мре“. Ще успеят да отб­лъс­нат един сег­мент от избирателите, дано е по-малък. БСП 4 години беше един­с­т­вената категорична опозиция срещу ГЕРБ. Тази власт е омразна на 80% от бъл­гарите заради това, което ни се случи през тези 10 и повече години. Когато се сваля такъв монопол, като този на ГЕРБ, не бива да се допус­кат парадигми като “Абе чакайте, да не е за комунис­тите“, тук не става дума за комунисти, а за оцеляването на Бъл­гария“.

Кан­дидатът от граж­дан­с­ката квота във Враца разясни какви са проб­лемите на града и решенията на БСП: “Проб­лемите са огромни. Цветущите преди 30 години села и градове са обез­людени, половината Враца я няма, някъде работи в Европа, за да си изкара хляба. Решението е въз­с­тановяването на икономиката и сел­с­кото стопан­с­тво. Преди много години Враца е изнасяла зелен­чуци за други области в страната. Тук може да се съз­дадат логис­тични бази, свободни икономически и индус­т­риални зони, имаме много природни дадености. Цялата ни страна трябва да се върне към една нор­мал­ност, в която хората ще могат да бъдат оценявани по труда си и спокойно ще могат да живеят, без да бъдат мач­кани от валяка на дър­жавата“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...