Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: При тази власт станахме територия на олигархията и чуждите фондации

Социалист: При тази власт станахме територия на олигархията и чуждите фондации

“Дадохме си ясна сметка, че тази политика, която се провежда пос­лед­ните 10 години, доведе Бъл­гария до тотално унищожение. Бъл­гария се превърна в страна от сферата на услугите и в момента в режим на пан­демия страната ни загива икономически. Имахме важна геополитическа роля в света, цен­тър на Бал­каните, а сега Бъл­гария е заобикаляна от основ­ните геоикономически пътища. Да не заб­равим, че бъл­гар­с­ката армия е по-малко, откол­кото след под­пис­ването на Ньойс­кия договор. Огромни ресурси, раз­пилени в самолети на хар­тия, трасета, които ни заобикалят, и вак­сини, които не получаваме. ГЕРБ извър­шиха социално убийс­тво на целия бъл­гар­ски народ. Те не четат и не раз­бират, говорят за една геополитическа чалга. Ако този модел на управ­ление не се промени, Бъл­гария ще се превърне в територия на чужди бази, интереси и на олигар­хията“, заяви д-р Георги Димов, кан­дидат за народен пред­с­тавител от “БСП за Бъл­гария“ в 23-ти МИР в София за зрителите на “Думата е ваша“ по БСТВ.

Д-р Димов разясни още каква е позицията на БСП и какви цели има в плат­фор­мата си: “БСП e eдин­с­т­вената пар­тия, която зас­тана с прог­рама, със социални и кон­сер­вативни мерки, със запаз­ване кон­с­т­рук­цията на дър­жавата и спиране на пренапис­ване на историята. Ние ще спрем процеса на обез­личаване, който ГЕРБ води над 10 години. Ще спрем влиянието на чуж­дите фон­дации, докато водим една лява социална политика за под­помагане на хората. ГЕРБ прилича на една пар­тия, която носи леген и гледа да не го раз­лее, нито е бъл­гар­ска, нито е пат­риотична, а богот­вори своята олигар­хия. За 30 години дър­жавата не само се деин­дус­т­риализира, а и бяха изгонени младите поколения. В Бъл­гария се оказа, че дър­жавата е под­чинена на час­т­ния интерес. Неолиберализ­мът доведе до това дър­жавата да бъде превър­ната в кор­порация на час­т­ния интерес. Страната ни бе влята в един пазар”, заяви социалис­тът.

България

Икономика

Култура

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...