Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт09032021

Брой 47, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Удължиха извънредната обстановка до 30 април

Собствениците на заведения се отказаха от намерението си да отворят протестно

Министър-председателят Бойко Борисов свика вчера извън­редно правител­с­т­вено заседание, на което беше взето решение за удъл­жаване на срока на извън­ред­ната епидемична обс­тановка до 30 април, съобщи прес­служ­бата на кабинета. Премиерът е раз­поредил на минис­търа на здравеопаз­ването проф. Кос­тадин Ангелов да изготви заповед, в която ясно да бъдат раз­писани сроковете за поетап­ното раз­х­лаб­ване на мер­ките. По отношение на работата на рес­торан­тите, заведенията и нощ­ните клубове Борисов е изис­кал от здрав­ния минис­тър да проведе среща с техни пред­с­тавители и да обсъдят въз­мож­ните решения за бранша. Един от въз­мож­ните варианти е те да отворят още в началото на фев­руари при 50 на сто капацитет и с работно време до 22.30 часа, като в този случай рис­кът е те отново да бъдат зат­ворени при влошаване на епидемич­ната обс­тановка.

Друг вариант за рес­торан­тите, заведенията и нощ­ните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се под­к­репят със сред­с­тва, отпус­нати с нотификация, се посочва още в съоб­щението.

Меж­дув­ременно соб­с­т­вениците на заведения се отказаха от намерението си да отворят протес­тно, съобщи Топновини.бг. Като причина за това пред­седателят на Бъл­гар­с­ката асоциация на заведенията Ричард Алибегов посочи, че не искат здрав­ният минис­тър “да ги сочи с пръст“, като винов­ници при евен­туално поредно повишаване на новите случаи на Covid-19. През пос­лед­ните 24 часа у нас са регис­т­рирани 772 нови случая на коронавирус при нап­равени 13 540 теста, сочат дан­ните от Един­ния инфор­мационен пор­тал. Това означава, че 5,7% от взетите проби са дали положителен резул­тат. 3321 от тес­товете са по метода PCR, a останалите 1307 са бързи антигенни тес­тове. Жер­т­вите на болестта у нас станаха 8880, 60 от които са от пос­лед­ното денонощие. До момента срещу Covid-19 у нас са вак­синирани 26 798. През пос­лед­ното денонощие са извър­шени 655 имунизации — 584 с вак­сината на “Пфайзер/БионТех“ и 71 с тази на “Модерна“.

България

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Бивши активисти се бунтуват срещу парашутисти в листите и авторитарен подход на сценариста Тошко Йорданов

Раз­дорите в пар­тията на Слави Трифо…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Корпоративната социална отговорност - норма на поведение в света на бизнеса

Изследване сред 300-те най-големи работодатели у нас дава картината в сектора

COVID-19 не отне от Кодексa за социално осигуряване (КСО) про…

Прочети още:

Loading...

Култура

Убийство без убийство в Театър 199

История на роман­тични премеж­дия и прес­тъпни кроежи, зафор­мени в комедия от две жени и един мъж. Пиесата ще гледаме на 22 март в Театър 199. …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...