Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Ние сме единствената опозиция на мафиотския модел на управление на ГЕРБ

БСП: Ние сме единствената опозиция на мафиотския модел на управление на ГЕРБ

БСП: Ние сме единствената опозиция на мафиотския модел на управление на ГЕРБ

Напълно неос­нователни са критиките на г-н Гер­гов относно правото на Кор­нелия Нинова да посочи свой замес­т­ник. В правилата е записано, че ако пред­седателят е дейс­т­ващ пред­седател към момента на избора, то той посочва някой от замес­т­ниците му да изпъл­нява фун­к­циите, докато е в предиз­борна кам­пания.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за Бъл­гария“ Христо Проданов пред БНР.

По повод нап­режението в пар­тията, социалис­тът обясни, че има около 10 човека в Национал­ния съвет на БСП, които винаги са против, как­вото и да се случи. „Затова точно сега е момен­тът, в който те могат да се явят пред цялата пар­тия като кан­дидати за пред­седател на общ избор, и ако са наис­тина прави, то те ще бъдат изб­рани от членовете на пар­тията“, комен­тира той.

Относно опитът за бламиране през юни месец, Проданов заяви, че това е било просто неус­пешен опит да се нап­рави заседание на НС. „Тези хора са по-гласовити, получават медиен ресурс, чрез който всяват паника в редиците на БСП. Това е цялата истина“, обясни той. „На 12-ти сеп­тем­ври очак­ваме една сериозна мобилизация и членовете на пар­тията да определят пряко своя лидер“, каза още депутатът от БСП.

Моето лично мнение е, че БСП категорично трябва да продължи да се раз­г­раничава от ГЕРБ и мафиот­с­кия модел, който управ­лява дър­жавата, и да работи за едно по-различно раз­витие на Бъл­гария. Демок­рация и управ­ление в ръцете на хората, и работа в полза на хората, а не в полза на определена група олигарси, които благодарение на тес­ните си връзки с дър­жав­ното управ­ление в пос­лед­ните години, заемайки общес­т­вени поръчки и облагодетел­с­т­вайки се по много начини, забогатяха на гърба на бъл­гар­с­ките граж­дани“,  обясни Проданов.

Относно кон­ферен­цията на ГЕРБ, социалис­тът заяви, че това е поред­ната стъпка на паника — министър-председателят да запази властта си още няколко месеца. „Днес политичес­ката обс­тановка е много по-различна, и поради тази причина БСП иска нови избори, на които да стане ясна актуал­ната политическа обс­тановка. Ние сме един­с­т­вената опозиция, всички други са в днеш­ното народно съб­рание са креатури на ГЕРБ и ДПС“, зак­лючи той.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...