Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Димитър Данчев: Управляващите превърнаха българите в мигранти

Димитър Данчев: Управляващите превърнаха българите в мигранти

Димитър Данчев: Управляващите превърнаха българите в мигранти

Повече от 15 години ЕС се управ­лява от ЕНП. Резул­тат от тази политика е Европа на няколко скорости. Тази политика на социални неравен­с­тва доведе до раз­делението и до миг­рацията. Управ­ляващите превър­наха бъл­гарите в миг­ранти“. Това заяви кан­дидатът за евродепутат от “БСП за Бъл­гария“ Димитър Дан­чев в дебат по БТВ. „Целта ни е да се преборим с тези неравен­с­тва и да се насочим към онези политики, които ще нап­равят Европа по-социална. Нашата битка е на тези избори да променим Бъл­гария и Европа, така че да бъдат по-социални, по-справедливи и по-солидарни“, допълни той. По неговите думи тези избори са тест и за политичес­ките наг­ласи и вероятно след тях политичес­ката обс­тановка у нас ще изг­лежда по-различно. „Най-важното е да се гласува, защото това е въз­мож­ността хората да покажат желанието си за промяна. Промяната, която искаме в Европа е да се установи единен стан­дарт на живот“, каза още той.

Според Дан­чев има политики, по които Европа трябва да бъде по-солидарна – миг­рацията, сигур­ността, отб­раната. „От БСП ще защитаваме национал­ните интереси и ще след­ваме национал­ните политики“, категоричен е той. По неговите думи гиган­т­с­ките неравен­с­тва в Европа са резул­тат от политиката, която води ЕНП и присъд­руж­ните й пар­тии в ЕП — същата коалиция, която ни управ­лява и тук. „Когато вър­ховен­с­т­вото на закона е правило, а не изк­лючение, както по време на управ­лението на ГЕРБ, тогава ще ни приемат в Шен­ген“, комен­тира кан­дидатът за евродепутат.

Нулевият миг­рационен натиск, с който парадират ГЕРБ, е въп­реки усилията на управ­ляващите. Той се получава благодарение на споразумението, което сключи ЕС с Тур­ция“, каза още Дан­чев. Според него, за да се справим с миг­рацията, трябва да се работи за преодоляването на причините за засилената миг­рация към ЕС, които са извън него. „Трябва да се установи стабил­ност в онези региони, които генерират миг­рация. Върху това ще се фокусираме в ЕС. ЕК, под ръковод­с­т­вото на ЕНП, не можа да изработи единна миг­рационна политика“, заяви Димитър Дан­чев.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...