Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

НС четири часа обсъжда заглавието на Изборния кодекс

След 4-часови дебати в пар­ламента беше гласувано на второ четене само наименованието на проекта за промени в Избор­ния кодекс и заседанието беше зак­рито. До ситуацията се стигна след като от „Продъл­жаваме промяната“ (ПП) нап­равиха опит да блокират първо влизането на кодекса в днев­ния ред на пар­ламента, а после с многоб­ройни изказ­вания по името на закона и по процедурата, да зат­руд­нят неговото приемане.

Лидерът на ДПС Мус­тафа Карадайъ обвини ПП, че се опитва да бой­котира заседанието. Трябва да отговорите за едни къщи за тъщи, каза съп­ред­седателят на ПП Асен Василев, обръщайки се към Карадайъ.Между депутати от ГЕРБ и ПП въз­ник­наха словесни прес­т­релки, които преминаха границите на доб­рия тон. Маноил Манев от ГЕРБ нап­ример обяви, че от ПП имали проб­леми с потен­т­ността.

В спор влязоха и лидерите на “Продъл­жаваме промяната“ и БСП Кирил Пет­ков и Кор­нелия Нинова. Пет­ков обвини Нинова, че е можела да нап­рави БСП лява модерна пар­тия, но решила: “Ще гласувам с ДПС и Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати“.

Лидерът на социалис­тите отговори, че “с процедури и лъжи политика не се прави“. “Шест години някой се опитва да ми овладее пар­тията отвътре и отвън, много по-опасни хора и вляво, и вдясно тук са го правили. Аматьори сте, недейте и вие“, каза Нинова. Асен Василев отговори, че вът­реш­ните процеси в левицата не интересуват ПП“. “Г-жо Нинова вземате главата на всеки, който изрази лично мнение в БСП“, уточни той.

В атаката си срещу бив­шите пар­т­ньори Нинова раз­кри раз­говор с тях от предиш­ния пар­ламент. “Тогава смесеното гласуване не беше прието, защото когато стана въп­рос, вие казахте: “Ще вър­нем хар­тиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите“, обърна се Нинова от трибуната към Кирил Пет­ков. “Тогава ви казах, че нашата битка не е за БСП, а за демок­рацията и свобод­ното право на избор“, под­черта се тя.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...