Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28052020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

В Пловдив се страхуват да отворят фермерският пазар, мислят за след 15 май

Въпреки че здравният министър Кирил Ананиев разреши на фермерските пазари в страната да възстановят дейността си, земеделските стопани, които участват в пловдивския пазар, решиха да не се възползват от вдигнатата бариера. В интерес на истината още в деня на въвеждане на извънредно положение заради Ковид-19 – 13 март, който се падаше в петък, фермерите единодушно решиха да преустановят временно продажбите си без да има изрична общинска или държавна заповед за това. Пазарът в Пловдив функционираше единствено в петък, а точно преди извънредното положение и в събота, от 16 до 20 часа, след което спря работа.”Обмисляме ситуацията с колегите, но решението на повечето от нас е да възобновим пазара на 15 май, петък”, каза управителят Иван Гунчев.

Причината за отлагането е в изискването да се създаде определен ред с пропускателен режим на територията на пазарчето, за да се осигури предпазна дистанция. За това е необходимо да осигурим човек, който да следи за движението и отстоянията. Въпреки спазването на мерките за сигурност, все пак съществува и опасността от предаване на вируса както между самите производители, така и между клиентите и тях.

„Важна мисия на хората от нашия пазар е да контактуваме с потребителите, да ги информираме при интерес как отглеждаме продукцията си, къде са стопанствата ни, как да приготвим някои храни. В условията на извънредното положение това е невъзможно, което е другата причина да се откажем от разрешението да отворим фермерския пазар”, обясни Иван Гунчев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Свят

Над 18 000 души са обвинени за корупция в Китай през 2019 г.

Броят на хората с повдигнати обвинения в корупция в Китай почти се е удвоил през 2019 г., става ясно от доклад на прокуратурата, предаде АФП...

Прочети още:

Loading...