Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17022020

Брой 285, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Земеделци от Лудогорието модернизират стопанствата си с европроекти за над 14 млн. лева

Земеделци от Лудогорието модернизират стопанствата си с европроекти за над 14 млн. лева

Земеделци от Лудогорието модернизират стопанствата си с европроекти за над 14 млн. лева

С проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони, агропредприемачи от Разградска област модернизират и разширяват стопанствата си, въвеждат нови технологии, подобряват предпазарната подготовка и съхранението на селскостопанската продукция. Това съобщиха от Областния информационен център. На територията на областта се изпълняват 30 проекта по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства, с общ размер на субсидията 14 422 139 лева.

В 12 проекта с безвъзмездна финансова помощ на стойност повече от 10 млн. лева инвестициите са насочени към сектор “Животновъдство“. Средствата ще бъдат вложени за изграждане или модернизиране на птицеферми, и за строителство, обновяване и оборудване на кравеферми и свинеферми.

Два проекта за над 760 хил. лева са насочени към първичната преработка на пчелен мед и други пчелни продукти.

В сферата на трайните насаждения са проектите на 11 земеделски производители в областта. С над 1,5 млн. лева те ще създадат нови масиви от ябълки, сливи, вишни, череши, орехи и малини и ще оборудват стопанствата си с нови машини, съоръжения и инвентар за отглеждане на овощни култури.

Зърнопроизводители от Лудогорието изпълняват пет проекта на стойност над 1,1 млн. лева. По тях ще се доставят модерни машини за почвообработка и за прибиране на продукцията; изграждат се силози, складови помещения и сушилни за предварителна обработка и съхранение на зърно.

България

Икономика

Култура

Спорт

Ефбет лига – 21-и кръг

Царско село - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Антонио Георгиев 70

Левски - ЦСКА 0:0

Лудогорец - Ботев (Вр) 6:0

1:0 Марселин...

Прочети още:

Loading...

Свят