Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед31052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново започна проверки в домакинствата дали отново отглеждат домашни прасета. От ведомството посочиха, че се увеличават отстреляните диви свине в региона, в които се доказва заболяването африканска чума, ловният сезон е удължен до края на януари.

Повече от 2200 домакинства в област Велико Търново получиха по 300 лева през миналата година, защото доброволно умъртвиха домашните си прасета. Всички ще бъдат повторно проверени дали не отглеждат незаконно прасета, без да са осигурили условия за биосигурност, посочи д-р Станимир Спасов, директор на областната дирекция на Агенцията по храните: „Установим ли наличие на нерегламентирано отглеждане на свине, а то всичкото ще бъде нерегламентирано в задния двор на този етап, глобата няма да е по-малка от 500 лева при никакви обстоятелства“.

Има инвестиционно намерение за изграждане на промишлена свинеферма в Лясковец. Очаква се от свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово, където заради заразата през лятото бяха умъртвени над 18 000 прасета, да бъде подадено заявление за ново заселване с животни от чужбина.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят