Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Засега: Фермерите отпадат напълно от Закона за горивата

Регистрационните режими няма да важат за земеделските производители, а единствено за търговците на горива

Земеделските производители ще бъдат изключени изцяло от разпоредбите на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, наричан накратко Закон за горивата.Това реши вчера правителството след като одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона. Така регистрационните режими - националният и персоналните, ще важат единствено за търговците на горива, но не и за земеделските производители, които имат свои бази за зареждане на селскостопанската техника.

„С одобрения проект на закона ще се облекчат изискванията за регистрация, сред които отпадане дейността по временно съхранение или зареждане от земеделски стопанин, намаляване на изискуемия праг за капитал или активи, както и намаляване размера на обезпечението“, допълниха от пресслужбата.

Прецизират се общите и специалните условия за всички дейности, както и необходимите документи за регистрация, се отбелязва в съобщение на пресслужбата. Според информацията направените изменения и допълнения ще допринесат за ясното и точно прилагане на закона. Те ще помогнат също за това да не се нарушава конкурентната бизнес среда на пазара на горива. Предложеният проект на акт няма да окаже въздействие върху държавния бюджет, подчертаха от правителствената пресслужба.

Законът за горивата беше одобрен от Народното събрание през лятото на 2018 г., като имаше преходни периоди и отлагане на пълното приложение на новите изисквания.

Последно на 9 октомври тази година парламентът прие срокът за регистрация на търговците на гориво, както и на земеделските производители, които имат складове за зареждане на селскостопанската техника, да се удължи с още три месеца - до 26 януари 2020 г.

Дотогава има достатъчно време гласуваният вчера от правителството проект за промени в закона да бъде приет от парламента и фермерите окончателно да бъдат освободени от допълнителните административни тежести, свързани с горивата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Локомотив (Пд) съкруши мечтата на „армейците“ в драма с дузпи

Вратарите на “черно-белите“ Мартин Луков и Илко Пиргов герои на финала за Купата на България

Локомотив (Пд) ликува с Купата на България за вт...

Прочети още:

Loading...

Свят