Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15082018

Брой 161, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71474 BGN1 GBP = 2.19018 BGN1 CHF = 1.73113 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нов случай на яйца с фипронил,иде пак поскъпване?

Нова пар­тида яйца от Холан­дия, дос­тавена на пазара в Гер­мания, се оказа замър­сена с опас­ния инсек­тицид фип­ронил. Минис­тер­с­т­вото на земеделието на провин­ция Долна Сак­сония съобщи на 11 юни вечерта, че близо 73 000 яйца, пред­наз­начени за продажба в шест гер­ман­ски провин­ции, са замър­сени с отровата. Дос­тав­ката е успяла да премине всички кон­т­ролни бариери по пътя до край­ните пот­ребители и заразени яйца от Холан­дия са успели да дос­тиг­нат супер­мар­кети в Долна Сак­сония, Баден-Вюртемберг, Хесен, Бавария, Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия. След като отровата е била отк­рита в яйцата, е започ­нало изтег­ляне на пар­тидата, става ясно от съоб­щението на минис­тер­с­т­вото, цитирано от ДПА.

Скан­далът с фип­ронила раз­търси Европа миналото лято, като предиз­вика сът­ресение на общия пазар на яйца в Съюзи и чув­с­т­вително повишение на цените. Тогава милиони яйца в ЕС бяха унищожени, като повечето от замър­сените пар­тиди бяха също с произ­ход Холан­дия. Фип­ронилът е отровен химикал, изпол­з­ван за обез­паразитяване, който е заб­ранен за упот­реби при продукти, пред­наз­начени за кон­сумация от хора.

България

50 000 лева гаранция за Бенчо Бенчев

50 000 лева гаран­ция за Бенчо Бен­чев

Срещата с Митьо Очите беше случайна, твърди бургаският бизнесмен, обвинен за укривателство и незаконни боеприпаси

Районна прокуратура – Бурга…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Спорт

Ботев (Вр) с първи точки за сезона след успех в София

Сеп­тем­ври (София) загуби у дома от Ботев (Враца) с 1:2 в пос­лед­ния мач от чет­вър­тия кръг на Първа лига. Това бе първа победа за новака т…

Прочети още:

Loading...

Свят