Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) ОССЕ критикува полската телевизия за пристрастност в полза на Дуда

ОССЕ критикува полската телевизия за пристрастност в полза на Дуда

ОССЕ критикува полската телевизия за пристрастност в полза на Дуда

Националната медия е подкрепяла политика в изборите за президент

Полската обществена телевизия ТVP не е изпълнила задължението си по закон да осигурява балансирано и непредубедено отразяване на кампанията за президентските избори в страната, смята Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), предаде ДПА.

ТVP е “действала като кампаниен инструмент в полза на действащия президент“ и е “отразявала ограничено и често негативно главния претендент“, каза във Варшава на пресконференция Томас Бозеруп - ръководител на специалната мисия на ОССЕ за изборите в Полша.

Националният съвет за електронните медии KKRiT не е следил независимо кампанията, “въпреки че има мандат да прави това“, заяви Бозеруп.

ТVP беше многократно и широко критикувана, че е пропагандно оръдие на управляващата консервативна партия “Право и справедливост“ (ПиС), от идването й на власт в края на 2015 г.

Смята се, че отразяването по ТVP е било дирижирано от Яцек Курски - член на управителния съвет на медията и бивш политик от ПиС.

По време на кампанията главното вечерно предаване по ТVP “Вядомошчи“ представяше Дуда като достоен държавник, който работи за благото на страната, докато Рафал Тшасковски - кметът на Варшава, и негов главен съперник, беше представян в контекст на лошо управление, шуробаджанащина и причиняване на вреди на полските национални интереси.

Според проучване на фирмата за медиен мониторинг PSMM за сп. “Прес“, между 3 и 6 юни във “Вядомошчи“ са били излъчени 227 материала за кандидатите на президентските избори.

Материалите за Дуда са били 97, като 94 са били преобладаващо положителни, а 3 - неутрални.

От 67 материала за Тшасковски 58 са били критични и нито един не е бил положителен.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Земеделие