Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Делхи разкри полева болница с 10 000 картонени легла

Делхи разкри полева болница с 10 000 картонени легла

Делхи разкри полева болница с 10 000 картонени легла

В индийската столица служители обикалят домакинствата и описват здравното състояние на всеки жител

Индийската столица Делхи успя само за десет дни да изгради една от най-големите болници в света за борба с коронавируса. В нея са поставени 10 000 картонени легла, предаде ДПА.

Властите разположиха 10 000 легла на територията на религиозния център “Радха Соами“, намиращ се в покрайнините на града, съобщи БМ Мишра, високопоставен представител на властите. Засега има достатъчно лекари и сестри, които да обслужват 2000 от леглата. Очаква се до 5 юли болницата да заработи на пълни обороти. “Леглата са лесни за сглобяване и са произведени за нула време. Затова успяхме да въведем в експлоатация този обект само за десет дни, докато на другите производители би им отнело най-малко 2 пъти повече време“, добави той.

Най-голямото съоръжение в Индия за лечение на Ковид-19 е, както се твърди, с размерите на 22 футболни игрища и в него ще бъдат лекувани “леки до средни“ случаи на коронавирус и ще бъде под ръководството на паравоенните Индийско-тибетски гранични сили, които пазят индийско-китайската граница. “Вентилационната система на този център, която е общо 18 000 т, е уникална с това, че ще използва 20 % чист въздух, а потоците и вентилацията са така изчислени, че да намалят околния вирусен товар“, каза Мишра. В рамките на друга мярка за облекчаване на претоварената система на здравеопазване на града 500 жп вагона се преоборудват, за да бъдат използвани като болници и да осигурят още 8000 легла.

Неотдавна Върховният съд на Индия разпореди на властите да вземат мерки след медийни публикации, че хора биват връщани от болниците, както и за недопустимо отношение към пациенти. Главният министър на Делхи (градът е със статут на отделна административна единица - б. р.) Арвинд Кеджривал заяви, че броят на наличните обекти е бил увеличен по веенни стандарти и вече няма никакъв недостиг на болнични легла. Това по думите му станало след спешни срещи на властите по въпросите на епидемията.

Делхи извършва масово проучване за коронавирус, в рамките на което служители обикалят домакинствата и описват здравното състояние на всеки жител и предписват тест за вирус на тези, които покажат симптоми или съобщят за такива.

В края на миналата седмица броят на инфекциите в Индия надхвърли 500 000, досега са отчетени и над 16 000 смъртни случая. Делхи, чието население е 25 млн. души, е най-тежко засегнатият град в Индия с над 83 000 регистрирани случая.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Земеделие