Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Папа Франциск се помоли за осъдените несправедливо, визирайки кардинал Пел

Папа Франциск се помоли за осъдените несправедливо, визирайки кардинал Пел

Папа Франциск се помоли за осъдените несправедливо, визирайки кардинал Пел

Папа Франциск посвети меса на всички страдащи от несправедливи присъди. Това стана само няколко часа, след като Върховният съд на Австралия оправда кардинал Джордж Пел по обвинението за сексуално посегателство срещу 2 момчета църковни хористи, предаде Ройтерс.

“Днес бих искал да се помоля за всички онези, които страдат от несправедливи присъди вследствие на непримиримост срещу тях“, каза Франциск в началото на месата, без да се беше подготвял предварително за това изказване. Той не спомена поименно Пел.

На всяка сутрешна литургия в резиденцията си във Ватикана папата избира на какво да бъде посветена тя, например на бедните, бездомните или на болните.

Върховният съд на Австралия оправда Пел по обвиненията, че през 90-те години е извършил сексуално посегателство срещу двамата юноши, и разреши на 78-годишния бивш министър на икономиката на Ватикана да излезе като свободен човек.

С това бе сложен край на едно от най-знаковите дела за предполагаемо сексуално насилие с минала дата, разтърсвали някога Римокатолическата църква. През последните седмици почти всички литургии на папата бяха посвещавани на пандемията от коронавируса.

Франциск сравни страданията на несправедливо осъдените в наши дни с начина, по който еврейските старейшини са преследвали Исус с “упоритост и ярост, макар Той да е бил невинен“.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Земеделие