Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28052020

Брой 98, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77948 BGN ↓ 1 GBP = 2.18297 BGN ↓ 1 CHF = 1.83216 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Руски военни лекари са пристигнали в сръбския град Валево

Руски военни лекари са пристигнали в сръбския град Валево

Руски военни лекари са пристигнали в сръбския град Валево

Районът се смята за огнище на епидемията от новия коронавирус

Група от руски военни лекари и спериалисти е пристигнала в сръбския град Валево - огнище на епидемията от коронавирус в страната, за оценка на ситуацията, предаде ТАСС.

Руските специалисти са се срещнали с градското ръководство, с кмета Слободан Гвозденович, а също и с ръководството на щаба за извънредни ситуации, за да се запознае със структурата и организацията на здравеопазването във Валево, е съобщил представител на местните власти. Той е посочил, че по-късно руските специалисти ще направят оглед на медицинските заведения в града и ще определят как най-ефективно да предоставят руска помощ на жителите на града в борбата с коронавируса.

По-рано главният лекар на поликлиниката в града д-р Бранка Антич, която е координатор на оперативно-експертния щаб за извънредни ситуации във Валево, съобщи пред ТАСС, че Валево е епицентър на епидемията в страната. Тя каза, че в града има голям брой заразени и починали, както и много заболели лекари. По думите й разпространението на коронавируса в града с население 90 000 души (заедно с околните села - 120 000) е започнало в края на февруари след голямо празненство на юбилея на гражданин на Валево.

За 90 000 жители и почти 130 лекари в изолация медиците в града разполагат само с 50 теста за коронавирус и с 9 респиратора. Броят на заболелите от коронавирус във Валево надхвърля 60 души, но точни цифри не се съобщават. От усложнения от инфекцията са починали председателят на градския съвет Милорад Илич и епископът на Валево Милутин.

В Сърбия по последни данни заразените с коронавирус са 1 476 души, а починалите от COVID-19 са 44. По-рано сръбските власти се обърнаха към Русия с молба за помощ в борбата с коронавируса.

България

Икономика

Култура

Соня Йончева и Красимира Стоянова в сезона на Виенската държавна опера

Първата премиера на Винската държавна опера за новия сезон е на 7 септември, а заглавието е „ Мадам Бътерфлай “ от Джакомо Пучини. Досегашна...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Цветомир Найденов: Няма да зарежа ЦСКА 1948

Цветомир Найденов: Няма да зарежа ЦСКА 1948

Феновете трябва да избират президента на клуба с гласуване, катагоричен е бизнесменът

Собственикът на efbet Цветомир Найденов говори пред БЛИ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие