Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед29032020

Брой 59, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.7811 BGN ↓ 1 GBP = 2.14108 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Франция пуска високоскоростен медицински влак

Франция пуска високоскоростен медицински влак

Франция пуска високоскоростен медицински влак

Швейцария въвежда граничен контрол и за всички страни от Шенгенската зона

Франция пуска първия в Европа “медицински“ високоскоростен влак за транспортиране на пациенти с Ковид-19, заяви френският здравен министър Оливие Веран, цитиран от ДПА. Специално приспособеният скоростен влак (TGV) вчера превози пациенти от пренатоварените болници в Елзас до други части на страната, заяви Веран пред Националното събрание.

Френската армия евакуира пациенти от реанимация по въздух от Елзас и с вертолетоносач от средиземноморския о. Корсика. Болниците и в двата района изнемогват заради тежкия епидемичен взрив.

Франция е регистрирала общо 19 856 случая на коронавирус до понеделник вечерта, както и 860 починали от болестта. Междувременно засилва се безпокойството от ситуацията в старческите домове, където смъртните случаи не попадат в тази статистика. В департамента Вож, близо до Елзас, местните власти твърдят, че в старчески дом с общо 164 обитатели са регистрирани 20 смъртни случая, които може да са свързани с коронавируса. Кметът на Сен Дизие в Източна Франция заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че е имало 15 смъртни случая в един старчески дом в града й. Веран заяви, че правителството е наредило на местните здравни власти да събират информация за ситуацията в старческите домове. “Не можем да получим цялата тази информация в реално време, но искаме да сме напълно прозрачни“, подчерта той.

Швейцария въвежда граничен контрол и за всички страни от Шенгенската зона

Правителството на Швейцария съобщи вчера, че разширява граничния си контрол, включвайки в него всички страни от Шенгенската зона, за да защити хората от коронавируса, предаде Ройтерс.

Тази мярка се предприема, след като миналата седмица Берн въведе контрол по границите си с Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания и с всички страни извън Шенгенската зона. “От полунощ по-строгите изисквания за влизане в страната се прилагат и към полетите от всички останали шенгенски страни с изключение на Княжество Лихтенщайн“, се казва в правителственото съобщение.Владимир Путин обяви мерки за подпомагане на хората и бизнеса.

България

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани!“, призовават младите социалисти

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъ...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

130 години от рождението на автора на “Не съм от тях!“

На 25-и март, точно преди 130 години е роден един рядък талант на словото и четката - ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие