Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб22022020

Брой 289, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Румънската опозиция внася вот на недоверие срещу правителството

Румънската опозиция внася вот на недоверие срещу правителството

Румънската опозиция внася вот на недоверие срещу правителството

Лудовик Орбан: Виорика Дънчила заминава за САЩ като премиер, но може да се върне като редови гражданин

Румънската премиерка Виорика Дънчила заминава за САЩ като шеф на правителството, но може да се върне като обикновен гражданин. Това заяви пред телевизия Реалитатя Лудовик Орбан, лидер на основната опозиционна сила в Румъния - Национално-либералната партия, която се готви да внесе следващата седмица вот на недоверие срещу лявото правителство на Дънчила, пише в. “Ромъния либера“.

“Не зная какво търси в САЩ“, заяви Лудовик Орбан по повод предстоящото посещение на Дънчила. “Ако отива на посещение, при което няма официални срещи, трябва да си плати екскурзията, защото вероятно заминава като туристка. Президентът Йоханис се срещна с почти цялото американско правителство. Дънчила защо отива в САЩ?“, попита Орбан. Клаус Йоханис бе на посещение в САЩ миналия месец и на 20 август бе приет в Белия дом от президента на САЩ Доналд Тръмп. Йоханис бе лидер на НЛП преди да бъде избран за президент, а на предстоящите президентски избори в Румъния през ноември кандидатурата му отново е издигната от тази партия.

Лидерът на либералите Лудовик Орбан изрази също увереност, че вотът на недоверие ще успее в парламента, пише още “Ромъния либера“. Той отправи остри критики по адрес на премиерката Дънчила, като заяви, че тя е възприела безочието и наглостта на нейния създател - бившия лидер на социалдемократите Ливиу Драгня, който е в затвора с присъда за корупция. “Близо 80 процента от населението е против нея и сегашното правителството. Разбирам Дънчила, защото тя трябва да си отваря очите на четири“, коментира опозиционният лидер и допълни, че според него Социалдемократическата партия е напълно объркана.

В. “Адевърул“ цитира премиера Дънчила, която заявява, че заминава на работно посещение в САЩ, където ще има много срещи, включително с американски компании и представители на Държавния департамент, и ще подпише двустранни споразумения. “Бе казано, че отиваме, за да се снимаме, че отиваме поради не знам какви съображения. Не. Отивам, за да представлявам страната си и за да засиля трансатлантическите връзки. Не отивам, за да давам обещания, отивам, за да конкретизираме неща, които свързват САЩ и Румъния“, каза Дънчила.

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие