Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон19082019

Брой 159, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76583 BGN ↑ 1 GBP = 2.14848 BGN ↑ 1 CHF = 1.80194 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Възможно е Путин да има разговор с Тръмп в Осака

Помпейо посещава Русия за пръв път като държавен секретар на САЩ

Президентът Владимир Путин смята да обсъди с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо двустранните отношения, стратегическата стабилност и разоръжаването, както и горещи регионални въпроси като Иран, Сирия, Венецуела и денуклеаризацията на Корейския полуостров, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той напомни, че срещата на Путин с Помпейо се е състояла снощи в Сочи след срещата на Помпейо с руския външен министър Сергей Лавров.

Путин нееднократно е изразявал неразбирането си на политиката на САЩ на максимален натиск върху Иран. Това никога не дава резултат, напротив, процесът на решаване на проблема отива в задънена улица и не допринася за по-голяма сговорчивост на страните, каза Песков.

Той напомни, че и Русия, и страните от ЕС заявяват, че е необходимо да се запази иранското ядрено споразумение, от което САЩ се оттеглиха миналата година.

Същевременно Помпейо заяви, че по време на посещението си в Русия смята да обсъди ред важни въпроси и задачата му е “да открие път напред“.

“При срещите ми в Русия ще акцентираме върху ред важни теми. По някои въпроси може да постигнем съгласие, по други - не, но когато става дума за нашите интереси, длъжни сме да открием път напред“, обяви той.

Това е първото посещение на Помпейо в Русия като държавен секретар. Той имаше разговаря в Сочи със Сергей Лавров. Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, потвърди, че гостът ще бъде приет и от руския държавен глава.

По-рано Лавров назова сред централните теми на преговорите евентуалното продължаване на договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 и положението около ядрената програма на Иран.

България

Икономика

Вълканов: Без чума до 10 години щяхме да задоволяваме вътрешното търсене на месо до 75 процента

Вълканов: Без чума до 10 години щяхме да задоволяваме вътрешното търсене на месо до 75 процента

А политиците кършат безпомощно пръсти, защото знаят, че хем не са си свършили работата, хем идват избори, пък им се остава на власт

Един от п...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Васил Симов: Цените на пшеницата може да изпреварят миналогодишните

Васил Симов: Цените на пшеницата може да изпреварят миналогодишните

На международните борси се наблюдава засилено търсене на хлебно зърно

Международните зърнени пазари се диктуват от контрастни настроения през...

Прочети още:

Loading...