Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

Бив­шият губер­натор на Одеска област е обвинен по 3 точки от Наказател­ния кодекс

Тринадесет души бяха ранени в сблъсъци в украин­с­ката столица Киев при пореден опит на влас­тите да задър­жат бив­шия грузин­ски президент Михаил Саакаш­вили, превър­нал се в ярос­тен против­ник на украин­с­кия президент Петро Порошенко, съобщи АФП.

Силите на реда вчера сут­ринта се опитаха да задър­жат Саакаш­вили в палат­ковия лагер на неговите привър­женици пред пар­ламента, но не успяха, защото сим­патизан­тите му не поз­волиха. В сблъсъците пос­т­радаха 11 полицаи с двама протес­тиращи. Саакаш­вили каза, че няма намерение да се предаде на влас­тите, както бе призован от прокуратурата. Лидерът на украин­с­ката пар­тия “Движение на новите сили“ заяви, че е готов да раз­говаря със следователи, но само в лагера. “Всички техни опити от самото начало, като започ­нем от анулираната регис­т­рация на пар­тията ми, отнемането на граж­дан­с­т­вото ми и вчераш­ните клевети — това е срамота“, каза той.

Това бе вторият неус­пешен опит на полицията за задържи политика, обвинен от Киев в опит за зав­земане на властта и получаване на пари от биз­нес­мен, свър­зан с Русия, за финан­сиране на антип­равител­с­т­вени протести в Украйна. Бив­шият грузин­ски президент отрича и заявява, че е прес­лед­ван по политически причини, защото е пред­п­риел битка срещу коруп­цията в Украйна. Във втор­ник, когато пред­с­тавители на силите на реда отидоха в жилището на Саакаш­вили, за да го задър­жат и откарат в след­с­т­вието, той първо нап­рави опит да ги зат­рудни, като се качи на пок­рива на сградата, а малко по-късно бе освободен от привър­жениците си от полицейс­кия мик­робус.

Генерал­ната прокуратура на Украйна предяви към водача на Движението на новите сили обвинения по три точки от Наказател­ния кодекс — под­гот­вяне а прес­тъп­ление, извър­ш­ване на прес­тъп­ление от група лица и съдейс­т­вие на учас­т­ници в прес­тъпни организации и укриване на прес­тъп­ната им дей­ност. Саакаш­вили е обявен за общонационално издир­ване. Източ­ник от полицията заяви за ТАСС, че се готви специална операция за задър­жането на бив­шия губер­натор на Одеска област.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...