Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69571 BGN1 GBP = 2.23031 BGN1 CHF = 1.70057 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Британските депутати подкрепиха отмяната на европейското законодателство

Британските депутати подкрепиха отмяната на европейското законодателство

Британските депутати подкрепиха отмяната на европейското законодателство

Британ­с­ката Камара на общините под­к­репи Законоп­роекта за отмяна на европейс­кото законодател­с­тво с 326 гласа “за“ срещу 290 против, предаде АП.

Целта на законоп­роекта е хиляди закони и регулации на ЕС да се тран­с­фор­мират в закони на Обединеното крал­с­тво, когато то напусне ЕС през 2019 г. Това е необ­ходимо, каз­ват кон­сер­ваторите, за да се избегне хаос след Брек­зита. Но опозицион­ните депутати, под­к­репени и от някои кон­сер­ватори, заявиха, че ще се опитат да внесат промени в законоп­роекта на след­ващия етап, тъй като според тях той дава прекалено големи права на правител­с­т­вото да променя закони.

Лей­бърис­тите се опитаха да блокират процеса на обсъж­дането на законоп­роекта, призовавайки правител­с­т­вото да нап­рави някои отс­тъпки, но след продъл­жили повече от 8 часа дебати, депутатите отх­вър­лиха с 318 гласа срещу 296 поп­рав­ките на лей­бърис­тите.

Сега законоп­роек­тът, който ще стане един от най-важните кон­с­титуционно значими законодателни актове в британ­с­ката история, отива за обсъж­дане в комисиите на Камарата на общините. Очаква се този процес да продължи не по-малко от сед­мица и е въз­можно да започне едва през октом­ври. Следва трето, зак­лючително четене в дол­ната камара и след като бъде приет, ще отиде за раз­г­леж­дане от Камарата на лор­довете. Там пред­с­тои аналогична процедура с три четения. Проек­тът ще получи статут на закон, след като двете камари съг­ласуват окон­чателно тек­ста и той бъде одоб­рен от кралица Елизабет Втора.

България

Икономика

Култура

Спорт

Лудогорец срещу северноирландци в Шампионската лига

Лудогорец срещу север­ноир­лан­дци в Шам­пион­с­ката лига

Съперниците на ЦСКА, Левски и Славия ще станат известни днес

Лудогорец ще играе срещу пър­венеца на Северна Ирлан­дия Крусей­дърс в пър­вия квали…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Двуметрова торта от череши за празника на сладкия плод в Кюстендил

Двумет­рова торта от череши за праз­ника на слад­кия плод в Кюс­тен­дил

За единайста поредна година Община Кюс­тен­дил заедно с мес­т­ния Инс­титут по земеделие организират Праз­ник на черешата, който ще се със­тои на 2

Прочети още:

Loading...