Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон30032020

Брой 61, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78175 BGN ↑ 1 GBP = 2.17937 BGN ↑ 1 CHF = 1.84844 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Ливърпул обяви грандиозния спонсорски договор

Ливърпул обяви грандиозния спонсорски договор

Ливърпул официално обяви, че от 1 юни ще има нов спонсор на фланелките. Това е американският концерн Nike, който заменя New Balance. От “Анфийлд“ на практика не разкриват нищо по параметрите на споразумението, като само упоменават, че контрактът е “многогодишен“. Информациите в английските медии за условията са доста различни, но почти всички твърдят, че споразумението, което е за пет години, ще бъде рекордно за английския футбол, като се вземат предвид всички клаузи и бонуси, или поне ще е близо до досегашния рекорд. Според “Дейли Мейл“ договорът е абсолютен връх за английския футбол и възлиза на 80 милиона паунда - с пет милиона повече от този на Манчестър Юнайтед с Adidas.

Според „Атлетик” фиксираната сума е само 30 милиона на сезон - с 15 милиона по-малко от това, което даваше New Balance. Оттук обаче стартира дълъг списък от допълнителни условия, които значително увеличават цялата сума. Ливърпул ще получава 20% от всички продажби на стоки (тук за клуба ще има значителни приходи от всяка продадена фланелка – б. р.), като изключение правят обувките, за които процентът е намален на 5%. Nike освен това ще предоставя на клуба лицензирани продукти в размер на 2 милиона паунда, плюс 19% отстъпка от стандартните цени за Великобритания. В добавка има бонус от четири милиона за спечелването на Шампионската лига, два милиона за класиране на финал в най-престижната клубна надпревара, както и два милиона за всяка титла във Висшата лига.

Nike освен това ще продава артикулите на Ливърпул в 6000 фирмени магазина в целия свят, което е двойно по-голяма дистрибуция от тази, която осигуряваше предишният спонсор. След всичко това „Aтлетик” изчислява, че общата сума надхвърля 70 милиона паунда.

България

Икономика

Култура

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

“Танцът“ на Анри Матис ни привлича в галерия „Ермитаж”

Какво заковава погледите върху критикуваната творба на Матис “Танцът“. Парадоксът се състои в това, че Матис постоянно бил критикуван, но по...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Бюджетът да се формира от недоговорираните средства по ресорните програми

България предлага Европейската комисия да предостави възможност на ...

Прочети още:

Loading...