Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб14122019

Брой 239, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75616 BGN ↓ 1 GBP = 2.31295 BGN ↓ 1 CHF = 1.78794 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Стойчо Младенов иска треньорската професия у нас да бъде узаконена

Стойчо Младенов иска треньорската професия у нас да бъде узаконена

Стойчо Младенов иска треньорската професия у нас да бъде узаконена

Легендата на ЦСКА ще дари 24 000 лева на детско-юношеската школа на клуба

Стойчо Младенов се срещна със журналисти в пресклуб „България”, където говори за проблемите на българския футбол, като предложи професията “треньор“ да бъде узаконена. “Във футбола две неща са много важни - ръководителят и старши треньорът. Особено в страни, в които инвестират много пари. В България какво се получава? Старши треньорът е “човек никой”. Треньорите са мижитурки. Не отстояват авторитета си. Искам да направя апел към премиера Бойко Борисов и министър Кралев. Нека узаконят професията “треньор по футбол“, за да може той да има не само задължения, но и права. Най-важният кадър в един отбор е старши треньорът. Той изгражда характера на даден футболист. Решават да те изгонят, гонят те и си занимаваш. Защо на Почетино ще плащат обезщетение? Защото при тях има правила. Допускат се треньори без лиценз да работят. Колко специалисти в България работят без лиценз? Той може да е много добро момче и да разбира футбола, но трябва да има лиценз”, заяви Младенов.

“Без футболен човек във футболния съюз няма как да стане, но трябва да има и човек от държавата. За мен това съчетание е идеално. Много малко хора познавам, които са се занимавали със спорт и са завършвали спортен мениджмънт. Много наши ръководители, които работят в сферата на футбола и треньори, нямат такава квалификация. Футболът в днешно време не е само да риташ топката, а е бизнес“, каза Екзекутора на Ливърпул.

Стойчо Младенов ще получи 240 620 лева от фалиралия ЦСКА. Точно толкова „червените” дължат на бившия си треньор за последния му престой на “Армията”. На 19 ноември Младенов е предоставил сметка на синдик Дора Милева, на която да му бъде преведена въпросната сума. След като получи парите, той ще дари 24 хиляди лева от тях на ДЮШ на ЦСКА. Такова обещание даде „армейската” легенда преди година.

Същото ще сторят и хората от неговия екип - Стойчо Младенов-Младши, Анатоли Нанков и Тодор Янчев. Всеки един от тях ще дари на ДЮШ на ЦСКА между 4300 и 4800 лева.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

На 16 декември изплащат 750 млн. лева на земеделците

Държавен фонд “Земеделие“ /ДФЗ/ ще изплати 635 млн. лв., предвидени за плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и 115 млн. за сх...

Прочети още:

Loading...