Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Йордан Лечков обяви за грандиозна измама подписаното решение на Изпълкома на БФС

Йордан Лечков обяви за грандиозна измама подписаното решение на Изпълкома на БФС

Йордан Лечков обяви за грандиозна измама подписаното решение на Изпълкома на БФС

Аз съм сложил параф само на присъствен протокол, заяви първият вицепрезидент на футболната централа

Назрява поредният голям скандал, свързан с Българския футболен съюз. В публичното пространство се появи решение на Изпълнителния комитет (ИК) на централата, публикувано в Tърговския регистър. Във въпросния документ седят подписите на почти всички членове на ИК на БФС, в т.ч. на първия вицепрезидент Йордан Лечков. Единствените, чиито подписи липсват, са Кирил Домусчиев и Спас Русев. Първият не присъства на заседанието, а вторият го напусна преди края му.

Sportal.bg потърси за коментар Йордан Лечков, тъй като в последния месец бронзовият медалист от САЩ'94 многократно заяви, че нито е подавал оставка, нито е давал писмен отказ от функциите си на първи вицепрезидент. Лечков дори призова журналистите да прочетат устава на БФС, в който пише, че първият вицепрезидент трябва да замени подалия оставка президент Борислав Михайлов. Поради това бившият кмет на Сливен подаде жалба в съда срещу Михаил Касабов, вписан вече в Търговския регистър като президент на футболната централа. Пред Sportal.bg Лечков обяви, че е подписвал единствено присъствен протокол и става въпрос за грандиозна измама. Ето как отговори Лечков на въпросите, зададени от представител на спортния сайт:

- В пространството излезе документ от Търговския регистър, на който седи и вашият подпис. Става дума за решение, че правомощията на президент се изпълняват от Михаил Касабов до провеждането на конгрес. Какъв е вашият коментар?

- Вижте, аз съм подписал единствено присъствен протокол. Давам ви и жокер - проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното.

- Подписвал ли сте се под решение, че Михаил Касабов поема президенството в БФС до конгрес?

- Няма такова нещо.

- От думите ви излиза, че сте се подписал под присъствен протокол, а някой е фалшифицирал, подменил документа? Говорите за измама.

- Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах.

- Ако сте прав, кой има властта в БФС да направи такава измама през всички?

- Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда.

След разговора с Йордан Лечков Sportal.bg се е свързала с БФС и е поискала стенограма от Изпълкома, на който Борислав Михайлов подаде оставка. „Поискахме да видим и дневния ред на въпросния ИК. От Бояна получихме отговор, че БФС не е държавно ведомство и не е длъжен да публикува дневен ред и стенограми от събрания и т.н. Това можело да стане, ако такива бъдат поискани от държавни органи, имащи правомощията да го направят”, пише в информацията на Sportal.bg.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие