Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт15102019

Брой 199, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Златно момиче от ансамбъла взе тежко решение

Златно момиче от ансамбъла взе тежко решение

Златно момиче от ансамбъла взе тежко решение

Световната и европейска шампионка Eлена Бинева прекрати състезателна дейност заради контузия

Световната и европейска шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Елена Бинева взе тежко решение и прекрати състезателната си кариера. Това обявиха официално от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). „За съжаление, 6-месечната почивка и лечението на травмата, която има Елена Бинева, не дадоха необходимия резултат, за да продължи натоварения тренировъчен режим. След разговор на състезателката с президента на БФХГ Илиана Раева, с треньора си Весела Димитрова и родителите си е взето най-правилното решение за здравето на Ели Бинева, както и за бъдещата много важна подготовка на националния отбор жени. Елена Бинева беше и ще остане част от един уникален ансамбъл, който направи революция в световната художествена гимнастика. Силна, смела, красива и отдадена на общата цел, Ели ще остане като една от любимките на многобройните ни фенове. Благодарим ти, Ели, за силата, трудолюбието и неотразимото ти присъствие през тези години, в които с твоите съотборнички се превърнахте в гордостта на България и спечелихте сърцата на специалисти, съдии, състезатели и любители на спорта ни от цял свят! Благодарим ти за твоя характер, който е гордост и благословия за всеки треньор и ръководител. Желаем ти със същия устрем да покоряваш нови житейски върхове, защото ти си създадена да побеждаваш и сбъдваш мечтите си“, се казва в съобщението на БФХГ.

“След пълна шестмесечна почивка и цялостно възстановяване ми бяха направени повторни изследвания, чрез които се установи, че подобрението е съвсем минимално или толкова неефикасно, че проблемът все още е реален и при евентуален повторен натиск (който, разбира се, е неизбежен при един основен ансамблов състезател) последствията биха били непредотвратими... Последваха дълги разговори с моите родители, с моите колежки от ансамбъла, с моите треньори и преподаватели, както, разбира се, с президента на нашата федерация г-жа Илиана Раева. След разглеждането на проблема от всички възможни страни, ние всички взехме единодушното решение, че е време да приключа спортната си кариера в името на моето здраве, както и в името на успеха на нашия национален ансамбъл жени и в името на тяхната спокойна и концентрирана подготовка, която им предстои за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Бих искала да заявя на спортната общественост и нашите многобройни фенове, че преустановяването на състезателната ми кариера не означава, че напускам и загърбвам любимия си отбор... НАПРОТИВ!!! Ансамбълът, както и целият колектив могат да разчитат на моите съвети, опит, морална и емоционална подкрепа, както и на присъствието ми в залата през всеки един ден от техния тренировъчен процес. Олимпийските игри в Токио през 2020 година са обща мечта, цел и амбиция както за мен, така и за всяка една моя съотборничка, колежка и приятелка и ако за тях моето присъствие в залата и в ежедневието е важно, то аз ще бъда до тях... Ще продължавам да помагам, така както съм го правила и досега, по време на моя възстановителен период, като дам всичко от себе си да вървят целеустремено, по най-добрия начин към осъществяването на нашата обща МЕЧТА - Олимпийските игри в Токио! Вместо финал бих искала да спомена, че съм замислила един много вълнуващ проект заедно с момичетата, който се надяваме да вдъхнови и да вдигне българския дух както на екипа, така и на цялостната работа на БФХГ. Надявам се, че ще се осъществи в най-скорошен срок, затова очаквайте повече подробности съвсем скоро! С много любов и най-искрени пожелания, Елена!“, се казва в емоционално изявление гимнастичката.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...