Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17062019

Брой 113, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN ↑ 1 GBP = 2.19527 BGN ↓ 1 CHF = 1.74456 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Форматът на Първа лига е интересен и харесван от всички, твърди президентът на БФС.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира съвсем лаконично казуса с полиграфа, на който бяха подложени няколко футболисти на Черно море заради съмнения за симулативна игра в двубоя срещу ЦСКА. Той бе категоричен, че този въпрос се решава от компетентните органи в държавата, а футболната ни централа няма правораздавателни правомощния.

Освен това Михайлов обяви, че БФС подписва нов 3-годишен договор с Българския спортен тотализатор (БСТ). Контрактът е на обща стойност 600 000 лева. „Вече 4 години имаме тяхната подкрепа. Много е важно всички отбори поне с топките да са на равни начала. За нас като футболен съюз е важна подкрепата от БСТ. Дано с помощта на държавата да разширим програмата за подпомагане на детско-юношеския футбол. Тази година са включени 15 и 17-годишните“, каза Михайлов при представянето на топките, с които ще се играе в Първа, Втора и Трета лига през новия сезон. За отборите ни от елита те ще бъдат по 60 за всеки клуб, а за тимовете от Втора лига - 20. Третодивизионните отбори ще получат 10 топки.

„Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони. Играе се на осветление, повечето съоръжения във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето. Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачове и нека пожелаем лек жребий на всички отбори и успех в следващото първство“, каза Борислав Михайлов преди тегленето на жребия за предстоящото първенство в Първа и Втора лига.

Икономика

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

Най-високо платените служители - одиторите получат средно 2 552 лв, а в областната земеделска дирекция в Разград едва 781 лв.

Средната заплат...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Магията на Изтока” покори София

„Магията на Изтока” покори София

Вицепрезидентът Илиана Йотова откри третия Азиатски фестивал, организиран от посолството на Индонезия и на още 15 държави от региона

Вицепрез...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Цената на храната най-важна за българина

Цената на храната най-важна за българина

А европейците като цяло обръщат повече внимание на нейния произход

Когато българите купуват храна, те първо гледат цената, на второ място е в...

Прочети още:

Loading...