Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Михайлов: Казусът с полиграфа се решава от компетентните органи

Форматът на Първа лига е интересен и харесван от всички, твърди президентът на БФС.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира съвсем лаконично казуса с полиграфа, на който бяха подложени няколко футболисти на Черно море заради съмнения за симулативна игра в двубоя срещу ЦСКА. Той бе категоричен, че този въпрос се решава от компетентните органи в държавата, а футболната ни централа няма правораздавателни правомощния.

Освен това Михайлов обяви, че БФС подписва нов 3-годишен договор с Българския спортен тотализатор (БСТ). Контрактът е на обща стойност 600 000 лева. „Вече 4 години имаме тяхната подкрепа. Много е важно всички отбори поне с топките да са на равни начала. За нас като футболен съюз е важна подкрепата от БСТ. Дано с помощта на държавата да разширим програмата за подпомагане на детско-юношеския футбол. Тази година са включени 15 и 17-годишните“, каза Михайлов при представянето на топките, с които ще се играе в Първа, Втора и Трета лига през новия сезон. За отборите ни от елита те ще бъдат по 60 за всеки клуб, а за тимовете от Втора лига - 20. Третодивизионните отбори ще получат 10 топки.

„Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони. Играе се на осветление, повечето съоръжения във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето. Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват - медии и телевизии. Излъчват се всички мачове и нека пожелаем лек жребий на всички отбори и успех в следващото първство“, каза Борислав Михайлов преди тегленето на жребия за предстоящото първенство в Първа и Втора лига.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие