Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04072020

Брой 124, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Новият треньор на Ботев (Пд) е играл срещу Стоичков

Новият треньор на Ботев (Пд) е играл срещу Стоичков

Новият треньор на Ботев (Пд) е играл срещу Стоичков

Новият старши треньор на Ботев (Пд) Желко Петрович беше представен от изпълнителния директор на клуба Иван Йотков, който му пожела здраве и успехи начело на „канарчетата“. Черногорецът обясни, че не е дошъл в Пловдив заради пари, а защото е послушал сърцето си. Петрович заяви, че е наясно, че Ботев е клуб с голяма история и трябва да е сред първите отбори в класирането, но му е харесало, че няма грандиозни цели, които да се търсят веднага.

“Да дойда в Ботев основна заслуга имат двама от шефовете му - Иван Йотков и Адалберт Зафиров. Заради тях се съгласих да поема отбора, а не заради пари. Работил съм в Англия, Холандия, Германия, Португалия. Жена ми ме попита как са тук нещата, аз и отвърнах: Толкова съм щастлив, че все едно съм подписал договор за 10 милиона долара. Щастлив съм, че се завърнах у дома - на Балканите“, каза Петрович.

„За мен е важно играта да бъде нападателна, атмосферата да е положителна и хората да искат да идват да гледат нашия отбор. Играта трябва да бъде хубава и аз съм сигурен, че резултатите ще дойдат. Без значение дали през първата или втората година, резултатите ще дойдат“, коментира черногорецът.

Петрович добави, че изпитва голямо уважение към предишния треньор на клуба Николай Киров, постигнал значими успехи през последните три години, като се надява и той да постигне такива през следващите две. „Ще запазим целия отбор и ще надградим с няколко играчи. За мен най-важен е колективът, но най-добрият играч винаги се откроява, както е в случая с Тодор Неделев“, каза Петрович.

„Познавам страшно много български футболисти. Когато бях в Севиля, съм се изправял в дербито с Бетис срещу великия Трифон Иванов, както и срещу Стоичков, когато играеше в Барселона. Хората са забравили колко велик беше българският футбол и какви страхотни играчи имахте. В практиката си като треньор съм се опитвал да попия от великите специалисти, с които съм работил. Като манталитет и разбиране за футбола най-много приличам на Дик Адвокаат“, завърши своето представяне новият старши треньор на Ботев Желко Петрович.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие