Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21092019

Брой 182, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76726 BGN ↓ 1 GBP = 2.20412 BGN ↓ 1 CHF = 1.78289 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Скандалът с парите за Габриела и Стефани Стоеви се засилва

Скандалът с парите за Габриела и Стефани Стоеви се засилва

Скандалът с парите за Габриела и Стефани Стоеви се засилва

За миналата година са получили над 100 000 лева финансиране, твърди президентът на федерацията по бадминтон Володя Златев

Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви вече няма да е състезават за България. Двете сестри обявиха тежкото си решение чрез изявление във “Фейсбук“, като причината се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност на нейния президент Володя Златев. Стоеви твърдят, че Златев и ръководството на федерацията извършват престъпления, като нарочно не им отпускат средства за подготовка от бюджета, предвидени именно за двете ни шампионки. Скандалът се засилва, а спортният министър Красен Кралев разпореди финансова проверка в централата по бадминтон.

Габриела и Стефани Стоеви, треньорът им Михаил Попов и президентът на федерацията Володя Златев гостуваха в студиото на “Здравей, България“ по Нова телевизия, но не успяха да изчистят спора помежду си. “От дълги години сме разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и световни първенства. Не сме казали, че ще играем за друга държава, че сме щели да вземем френски паспорти. Това са лъжи, които излизат от г-н Володя Златев. Най-различни лъжи се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България“, коментира в студиото Стефани Стоева.

По думите й когато те печелят, трудът им се омаловажава. „Извоювахме европейска титла – първата и единствена за българския бадминтон, но ни се каза, че за тази година ще получим само 10 000 лева за целия сезон, а имаме турнири в Азия, които ни струват много повече. От началото на годината сами си ги плащаме“, разказа Стефани. Според сестрите е имало пари, които са им били отпуснати, но не са достигнали до тях.

“За миналата година са получили над 100 000 лева финансиране. Адмирирам проверката на спортното министерство. Отворени сме за експертизи и инспекторати, за да стана ясни какви са нещата. Миналата година имаше предвидени за тях 39 000 лв., ние тази сума сме я утроили. Тази година има предвидени 60 000 лв. Към момента са преведени 42 989 лв. Наградните фондове са отделно, също са в сметките на състезателките. Аз лоша дума за Стефани и Габриела няма да кажа, уважавам ги дълбоко. Никога не съм си позволявал да твърдя, че републиканската титла е като европейска”, каза президентът на федерацията Володя Златев.

“Аз съм от дълго време във Франция, в световния бадминтон съм. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За съжаление, има много страдащи. Успях да се реализирам и съм над това ниво, помагам на български, а и не само на наши спортисти във Франция. Никога не сме говорили открито за проблемите. Опитвали сме да не се казват тези неща“, коментира треньорът на двете състезателки Михаил Попов.

България

Култура

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Винаги съм бил романтик. Моят романтизъм е начин да виждам нещата - очарователен, изненадващ и ироничен. Докато реалността в най-добрия случ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие