Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Работници във “Фиат“ стачкуват заради Роналдо

Работници във “Фиат“ стачкуват заради Роналдо

Работници във “Фиат“ стачкуват заради Роналдо

Ювен­тус пред­с­тавя новото си звез­дно попъл­нение в понедел­ник, стадионът в Торино не може да побере всички желаещи да видят пор­тугалеца

Работ­ници в автомобил­ния кон­церн “Фиат“ ще излязат в стачка заради тран­с­фера на Крис­тиано Роналдо в Ювен­тус за 105 милиона евро, закани се италиан­ски проф­съюз. Според инфор­мации част от тран­с­фер­ната сума ще бъде платена чрез спон­сор­с­тво от ком­панията “Ексор“, която е соб­с­т­веник на “Фиат“ и “Ферари“.

“Недопус­т­мио е работ­ниците в ком­панията да понасят икономически рес­т­рик­ции, а в същото време да се хар­чат стотици милиони за покупка на фут­болист. Пос­тоянно ни се казва, че времената са трудни и трябва да пес­тим, докато чакаме пус­кането на новите модели, които обаче така и не идват. И докато работ­ниците и тех­ните семейс­тва затягат коланите все повече, ком­панията решава да инвес­тира много пари в един-единствен човек. Чес­тно ли е това? Нор­мално ли е един човек да печели милиони, докато хиляди семейс­тва едва изкар­ват до средата на месеца. Заради тези причини обявяваме стачка от 15 до 17 юли“, се казва в изяв­ление на проф­съюза.

Новата голяма звезда на Серия “А” Крис­тиано Роналдо ще бъде пред­с­тавен официално в понедел­ник, твърди „Газета дела спорт”. Реал (Мад­рид) официално обяви раз­дялата с CR7. Очаква се пищна церемония по пос­рещането на Роналдо, като новият стадион на Ювен­тус ще бъде тесен за всички желаещи да го пос­рещ­нат.

Новото съоръжение на гранда от Торино е с капацитет едва 41 507 зрители, а със сигур­ност десетки хиляди ще останат извън стадиона. Очаква се кавалерът на “Злат­ната топка“ да прис­тигне в Торино в понедел­ник сут­рин, да премине медицин­ски изс­лед­вания и след това да бъде пред­с­тавен.

Водещите испан­ски вес­т­ници се сбогуваха с Крис­тиано Роналдо от пър­вите си страници. Корицата на най-четеното издание – „Марка”, е наис­тина впечат­ляваща. На нея се появяват цели 451 топки в чест на 451 попадения на Роналдо за Реал Мад­рид.

Според официал­ната статис­тика головете му са 450, но “Марка” и сай­тът на “лос блан­кос” броят още един гол, който иначе беше записан на Пепе (срещу Реал Сосиедад).

“Няма да има друг като него”, пише „Mарка” в заг­лавие. Вес­т­ник „АС” пуб­ликува актуална снимка от почив­ката на пор­тугалеца в Гър­ция. “Чао, Крис­тиано. Беше хубаво, макар и трудно”, пише „АС”.

В Каталуня също изкар­ват новината за тран­с­фера на водеща позиция. “Шок Крис­тиано”, пише Diario Sport. Mundo Deportivo “проговаря” на италиан­ски език и пише: “CR SETTE”, като “sette” означава “седем”.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...