Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN1 GBP = 2.2495 BGN1 CHF = 1.72441 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Шеф в Левски: Приключихме само с половин милион загуба

Шеф в Левски: Приключихме само с половин милион загуба

Шеф в Левски: Приключихме само с половин милион загуба

Изминалата финансова година е най-успешната за „сините”, хвали се Красимир Иванов

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов говори пред агенция БЛИЦ във връзка с многото спекулации, появили се по адрес на „сините”. В публичното пространство се появиха „бомбастични новини”, че клубът от „Герена” има много задължения. „Ще съобщя нещо, което ще зарадва много българи и същевременно ще разочарова доста от тях. Разбира се, зарадвани ще бъдат многобройните ни фенове, а натъжени – тези, които подкрепят един друг отбор”, започна Красимир Иванов.

Истината е, че изминалата финансова година е най-успешната на Левски в последните 10 години. Сега приключихме само с половин милион лева загуба. За сравнение – през миналата година бяхме на загуба над един милион. И още едно сравнение – ЦСКА, който е клуб на две години, отчете минус 10 милиона лева. Няма да изпадам в повече подробности и да ви цитирам сухите факти. Но разполагате с документи, които доказват казаното от мен. Искам да успокоя привържениците ни, че Левски е в стабилно финансово състояние. Задълженията ни драстично са намалели”, добави изпълнителният директор на „сините”.

Моята голяма мечта беше, казано на футболен език, резултатът да бъде 0:0. Т.е. – да сме на нулата от финансова гледна точка. Дали това е осъществима цел? Да, но сме зависими от много неща. Имам предвид участието ни в евротурнирите – колкото по-напред продължим, толкова по-добре за нас. Появата на нови спонсори също ще ни помогне. Очакваме подобрение и в други важни компоненти – продажбата на билети и абонаментни карти, както и на фенски артикули. Както и, разбира се, изходящи трансфери. Но последното не ни е фикс идея. Напротив – Левски няма да продава футболисти, защото искаме да запазим ядрото на отбора заради предстоящото ни участие в европейските клубни турнири. Така, че ето ви още един отговор на една друга спекулация – че ще трансферираме в чужбина някой от основните ни играчи като Обертан и Гомес, например. Нещо повече – очакваме да привлечем още двама футболисти, за да изпълним желанието на нашия треньор Делио Роси, заяви шефът на „сините”.

От гледна точка на заплатите в клуба. Смея да твърдя, че играчите са добре задоволени на базата на стандарта в България, а и на клуб като Левски. Сега не ни остава нищо друго, освен да стискаме палци и да тръгнем силно в Европа. Това може да се случи не само благодарение на треньора и отбора, но и на публиката. А аз не се съмнявам, че верните ни фенове ще бъдат на стадиона и ще ни подкрепят. Така, както винаги са го правили”, завърши Красимир Иванов.

България

Икономика

Култура

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

„Приключенията на Лиско“ гостува в София

Произведенията за Лиско на Борис Априлов са с изключително висока художествена стойност, съизмерима със световните произведения от рода на „…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие