Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гришо шокиран от загубата в I кръг на „Уимбълдън”

Гришо шокиран от загубата в I кръг на „Уимбълдън”

Гришо шокиран от загубата в I кръг на „Уимбълдън”

Не знам какво ще предприема, мисля да оставя ракетата за известно време, заяви българският тенисист

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров отпадна в пър­вия кръг на отк­ритото пър­вен­с­тво на Великоб­ритания. Пос­тавеният под номер 6 Димит­ров загуби от носителя на три титли от тур­нирите от Големия шлем Стан Вав­ринка (Швей­цария) с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 за 2:49 часа. Според Григор положител­ното на тази загуба е, че ще може да остави за извес­тно време ракетата нас­т­рана и да си почине от тениса.

“Няма причина за паника или нещо такова. Аз не съм такъв тип човек. Ще се опитам да остана положително нас­т­роен, защото знам, че това е едно от най-трудните неща особено когато отпад­неш рано от тур­нира. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не трябва да се отчай­ваш“, каза Димит­ров на прес­кон­ферен­цията след двубоя в Лон­дон.

“Трудно ми е да приема загубата. Особено в тур­нир, в който съм се пред­с­тавял тол­кова добре преди. Побеж­давал съм големи имена на цен­т­рал­ния корт на „Уим­бъл­дън”, играл съм оспор­вани мачове срещу големи със­тезатели. Трудно е за прег­лъщане. А за да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача“, добави бъл­гаринът.

“Винаги искам повече от себе си. Може би това е, което тялото ми може да даде в този момент. Мисля, че е много трудно, когато си дос­тиг­нал определено ниво и искаш да преминеш нап­ред, но сякаш пос­лед­ните два-три процента са най-трудно пос­тижими. С всяка година ставаш все по-добър и по-добър. Ставаш номер 3 в света. Каква е след­ващата стъпка? Мога да бъде номер 1. За мен това са стъп­ките, които правят най-голямата раз­лика“, комен­тира Димит­ров.

“Нат­руп­ват се много мачове, които натовар­ват тялото и особено психиката. Имайки пред­вид в колко двубоя е тряб­вало да се преборя, да се върна след сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да правиш това всяка една година“, каза още бъл­гар­с­кият тенисист.

“Пътят е труден, това е. Със сигур­ност не съм щас­т­лив да загубя в пър­вия кръг на “Уим­бъл­дън“. Не мога да се сетя кога за пос­леден път ми се случи подобно нещо. Все още съм шокиран, но трябва да го приема. Не знам какво ще пред­п­риема. Мисля, че едно от хубавите неща сега е, че ще мога да си почина, да оставя ракетата за извес­тно време. Малко прекъс­ване, мисля, че не би могло да нав­реди на никого. Най-важното е да остана позитивен. Това е абсолютно най-тежката задача. Да знаеш, че си отпад­нал, да гледаш мачовете по телевизията, няма да е лесно. Но ако беше лесно, това нямаше да е тенис“, завърши Димит­ров.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...