Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет17082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сенегалец от Динамо (Москва) пристигна в Левски

Сенегалец от Динамо (Москва) пристигна в Левски

Соб­с­т­веникът на Лев­ски Спас Русев обяви, че селек­цията през зимата е прик­лючила. Това обаче явно не е така, тъй като в София прис­тигна сенегал­с­кият халф Кали Тиам. Роденият на 7 януари 1994 година фут­болист дойде на финални преговори със “сините“. Високият 186 сан­тиметра Тиам се чув­с­тва най-добре в средата на терена, където Лев­ски в момента има една дузина хал­фове с дефан­зивни и офан­зивни фун­к­ции — Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Роман Прохазка, Васил Панайотов, Нелуц Рошу, Антони Бел­монт, Илия Юруков, Габ­риел Обер­тан, Антонио Вутов, Жер­сон Каб­рал и Паулиньо. Най-вероятно нас­тав­никът Делио Роси при това положение ще иска от шефовете си да преот­с­тъпят или продадат на всяка цена някой измежду Нелуц Рошу и Антони Бел­монт. Румънецът беше пред­лаган на Динамо (Букурещ) и Славия, но на този етап без успех.

Сенегалецът е соб­с­т­веност на унгар­с­кия МТК (Будапеща), който е лидер в мес­т­ната Втора лига. За пос­ледно Тиам игра в Динамо (Мос­ква), където беше преот­с­тъпен през есента. Полузащит­никът, който няма европейски пас­порт, изигра шест двубоя в рус­ката Премиер лига, в които записа общо 351 минути.

Той стар­тира кариерата си в Европа с екипа на унгар­с­кия Капош­вар Ракоци през 2012 година, където за два сезона изиг­рава почти 50 мача между пър­вия и втория със­тав на клуба. През 2014 година е купен от МТК Будапеща. В унгар­с­ката столица записва 62 мача и вкарва четири гола, но през 2016 година е преот­с­тъпен в Чикаго Файър, след което през сезон 2016/2017 година е преот­с­тъпен в тур­с­кия Газиан­теп­с­пор, а през този сезон отново е бил преот­с­тъпен от МТК в рус­ката столица, където се под­визава с екипа на Динамо (Мос­ква).

Интерес­ното е, че ако Тиам е здрав, той ще бъде сед­мото ново попъл­нение през тази зима на “Герена“, както и рекор­дно 21-во за Лев­ски през сезон 2017/2018 година.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...