Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69571 BGN1 GBP = 2.23031 BGN1 CHF = 1.70057 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Българин блести за Реал (Мадрид)

Българин блести за Реал (Мадрид)

Българин блести за Реал (Мадрид)

14-годишният Константин Костадинов с приз за MVP на финалния турнир в Испания

Бъл­гар­с­кият талант Кон­с­тан­тин Кос­тадинов изведе Реал (Мад­рид) до тит­лата на Испания за 14-годишни и беше изб­ран за MVP (най-полезен играч) на финал­ния тур­нир. В мача за златото “белия балет“ победи с 80:72 Ховен­тут, а юношата на Дел­фин (Бур­гас) бе най-резултатен с 22 точки, като хвана и 13 борби. За 33 минути на пар­кета Кос­тадинов записа още 3 отк­рад­нати топки и 2 асис­тен­ции.

По пътя си към третата поредна титла за тази въз­раст Реал победи Бар­селона (85:74), ЕМ Пиелагос (75:44) и Уникаха (68:56) в груповата фаза, а в елиминациите се справи с КБ Ел Пало (100:50), Бетис (99:61) и отново Бар­селона (75:60), като във всич­ките си седем мача записа изк­лючително висока резул­тат­ност — средно по 83,1 точки на двубой.

Това е втори трофей за Кон­с­тан­тин Кос­тадинов още в дебют­ния му сезон с екипа на Реал (Мад­рид). По-рано през годината той изведе тима до Миникопа Ендеса — Купата на краля за под­рас­т­ващи, където също бе изб­ран за най-полезен в тур­нира.

В същото време мъж­кият бас­кет­болен тим на Вален­сия стана шам­пион на Испания за първи път в историята си след победа с 87:76 над Реал (Мад­рид) в чет­вър­тия финален плейоф. Така с общ резул­тат в серията 31 успеха „прилепите” граб­наха тит­лата.

Сито Алонсо пък е новият треньор на бъл­гар­с­кия бас­кет­болен национал Алек­сан­дър Везен­ков в испан­с­кия тим Бар­селона. 41-годишният специалист имаше договор с Бас­кония до лятото на 2018 година, но каталун­ците няма да плащат неус­тойка.

Кон­т­рак­тът на Алонсо с Барса е за два сезона до лятото на 2019 година с опция за продъл­жаване с още една година. Това ще е петият отбор на специалиста в испан­с­кия елит след каталун­с­кия Ховен­тут Бадалона и бас­ките Гипус­коа Бас­кет, Бил­бао Бас­кет и Бас­кония. През 2012 година той е изб­ран за най-добър нас­тав­ник в Испания, след като извежда Гипус­коа до петото място.

Досега Алек­сан­дър Везен­ков работи в Бар­селона с Шави Пас­куал, който понас­тоящем води Панатинай­кос, и Йор­гос Бар­цокас, който бе увол­нен преди дни.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Двуметрова торта от череши за празника на сладкия плод в Кюстендил

Двумет­рова торта от череши за праз­ника на слад­кия плод в Кюс­тен­дил

За единайста поредна година Община Кюс­тен­дил заедно с мес­т­ния Инс­титут по земеделие организират Праз­ник на черешата, който ще се със­тои на 2

Прочети още:

Loading...