Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед16122018

Брой 241, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.17682 BGN1 CHF = 1.73282 BGN
Back Вие сте тук:Начало Писма (2) Моралното падение на самозабравилия се властник

Моралното падение на самозабравилия се властник

Моралното падение на самозабравилия се властник

Успехът на наближаващото българско европредседателство безпокои Бойко Борисов особено след серията корупционни скандали във властта – от суджука през ремонта на НДК до братовческите назначения по градове и региони. Неудобни са му въпросите на опозицията: за това кои са депутатите, които обвинява в наркотрафик и купуване на гласове (има си презумпция за невиновност, а „издадените” от премиера присъди пред медиите напомнят на поведението на Цветанов от времето му на вътрешен министър), въпросите за корупцията във властта, за ревизията на приватизацията, която се оказа най-обикновен опит за компромат срещу лидера на опозицията.

Той отправи такива обвинения, които увиснаха във въздуха, но вече мина времето, в което можеше да си приказва каквото си пожелае, а всички да му ръкопляскат. Време е и да се изсветлят всички моменти от неговата биография, особено тази в началото на прехода, въпроси в тази посока проличаха още в грамите на американския посланик Байърли, изтекли в сайта „Уикилийкс” преди години.

Подобно на него са и останалите съуправляващи русофоби, кланящи се на западни покровители, за да властват на гърба на народа, половината от който живее в бедност и недоимък. И всичко това – на фона на нагло самохвалство какви велики успехи в икономиката постига тази власт…

Преди дни Бойко Борисов показа поведение, каквото даже Тодор Живков никога не би си позволил. Той отново изрази своя силов авторитет като предупреди надошлите на герберския конгрес за неговото 100 процентово преизбиране, че ще отстранява всеки, който се опитва да очерни личността му с нарушаване на дисциплината в партията. Дали пък това не значи, че от държавната трапеза герберският елит пак може да си краде, но само ако не го хващат?! Той успокои кметицата Йорданка Фандъкова, че малобройната група по площада не може да я катурне от кметската власт, независимо че осакатила булеварда „Дондуков”, притеснила отделни райони, като ги оставила да газят калта и се прочула с богатата и спокойна Витошка улица, както и с вечно разширяващата се в столицата синя зона.

Борисов и сега безсрамно си прави реклама със „социалните пари”, предвидени в бюджета за 2018 г., с коледните 40 лв. на пенсионерите (при стотици евро в съседна Гърция) получаващи под 321 лева, с метрото, което всъщност е започнато в средата на 70-те години, с магистралите, които неговият собствен министър Дянков призна, че са бедзсмислени, ако регионите се обезлюдяват. Тревожи се от предстоящия вот на недоверие към правителството, който ще го посрами пред цяла Европа. Но той ще предотврати този срам, както се избави от председателя на 44-то Народно събрание Димитър Главчев и го постави в контролната комисия на партията си, така и ще потупа по рамото патриотите да гласуват против вота срещу него. Той всичко може: властва чрез държавата и я управлява като диктатор. Но да сравниш Левски с нелегалните мигранти по този начин: “Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив“. Да поругаеш национален герой е морално падение. Какво може да се очаква от един самозабравил се властник.

Никола Чолаков