Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Обаче Фалшиво парфюмираните новини на властта

Фалшиво парфюмираните новини на властта

Любомир ЦАНКОВ

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен. Преди ден пък недоволството на медицински специалисти докара множеството под прозорците на властта. Провокацията в Сливен се случила видите ли, точно когато образователния министър бил в града. А протеста на медиците бил точно в същия момент, когато властта отново дала пари за увеличение на заплатите на лекари, сестри, рехабилитатори и другите, обединени от понятието медицински работници. Нищо, че от обещаните 50 милиона медиците са видели едва…шест.

Времето безспорно е предизборно и има мегдан за създаването на новините, за развитието или опровергаването им. В такива времена хората най-много вярват – и на обещания и на страхове. Затова е и насочването им към определени групи избиратели, за да имат нарочно търсен ефект. Въпреки, че както е в приказката за лъжливото овчарче, „овчарчето” е понаучило нещо и не е толкова доверчиво благосклонно към предварително дадено доверие. Защото често е преглъщало лъжи и неистини, необходими според някои стратези за точно избрани моменти.

Примери? Вие ги знаете – как от гьол един атомен проект „разцъфтява” до „много красив проект” в очите на премиера, или пък пътникопотока н Терминал 2 изведнъж променя драстично посоката си, заради измислени официално красиви и благодатни времена у нас – пак отчетени от властта. Или пък обещаното значително увеличение на пенсиите, но не отсега, а всяка следваща година. Стратези, имайте все пак респект към хората, за да ви повярват. Респект и към истината! А тя е, че за разлика от шепата богати хора от елита, мнозинството живее в една друга България. Тя е стабилна, но в бедността и корупцията – дисциплини, по които сме вечните първи в Европа. Е, кое е фалшива новина!? И дали точно властта не задава тона с празнословни хвалби?

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие