Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Обаче Празник на добродетелта и заедността

Празник на добродетелта и заедността

Празник на добродетелта и заедността

Eкипът на ЗЕМЯ и неговото приложение „Турция днес” поздравяват своите читатели, изповядващи исляма, с големия мюсюлмански празник Курбан байрам. Стародавна и благородна е традицията на този празник, според която младите искат прошка от по-възрастните, а по-заможните споделят храна с по-бедните. Така освен празник на вярата и религиозните ценности, Курбан байрамът става и празник на семейните добродетели, човещината и солидарността. България има късмета на територията й от столетия мирно да съжителстват хора от различни религии, етноси и цивилизационни модели. Въпреки историческите наслоявания от миналото, воля на всички добронамерени и честни хора и от православната, и от мюсюлманската, и от другите общности, е този етнически мир да укрепва. Това е така, защото ние сме чада на Майка България и наш патриотичен дълг е тя да се развива мирно, без разделение и омраза, в нейното възраждане да участваме всички с таланта и труда си. Именно заедността между хората от различните изповедания е едно от най-големите завоевания и днес, когато светът е все по-несигурен и непредвидим. Заедността бе залогът за мирния преход и за европейската ни интеграция, особено през деветдесетте години на ХХ век тя направи България остров на стабилността на Балканите. Българските мюсюлмани са миролюбиви, морални, трудови хора, любящи родители, техния талант и постижения са важна част от усилията за модернизацията на днешна България. Желаем на всички празнуващи Курбан байрам и на техните близки здраве, късмет, берекет, мир и благоденствие!

ЗЕМЯ

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие