Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17062019

Брой 113, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN ↑ 1 GBP = 2.19527 BGN ↓ 1 CHF = 1.74456 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Обаче Листата на победата

Листата на победата

Българската социалистическа партия излъчи листата си за предстоящите европейски избори. Създадена като екип от съмишленици, които ще водят утвърдената от партията политика и няма да се поддават на външен натиск. Избрана след свободен, аргументиран и сериозен дебат в Националния съвет. Днес каузата не е да уредим този или онзи на хранилката в Брюксел, а да променим България, да спрем ужасяващата корупция, прояла ГЕРБ и държавата, да си върнем социалната държава, да отстояваме държавния суверенитет, българската традиция и национален интерес. Зад тази кауза, а не зад парфюмирани лозунги и мухлясали брюкселски мантри ще тръгнат милиони българи, които повече не искат и не могат да живеят, както досега! БСП е тяхната партия!

Докато в ГЕРБ управляват лицата на „Апартаментгейт”, водач на БСП е разследващата журналистка и безстрашен борец срещу корупцията Елена Йончева. Докато ГЕРБ ни представя досегашни евродепутати – „ходещи брюкселски клишета” (по Петър Волгин), в БСП са сериозният юрист Янаки Стоилов и изявеният икономист проф. Румен Гечев. Много силно политическо попадение е включването в листата на Иво Христов - ярък интелектуалец с европейско излъчване и автентична социална чувствителност, един от моторите на модела „Радев”. Сред младите лица са вицепрезидентката на ПЕС-Жени Деница Златева, експертът по евроинтеграция Иван Кръстев, успешният евродепутат Момчил Неков, перспективният учен и преподавател от УниБИТ проф. Мариела Модева. Място в гражданската квота намериха и две личности, които от години имат силна гражданска позиция срещу родното и евро-атлантическото статукво: експертът по Балканите Велизар Енчев, екологът и борец за правата на потребителите Емил Георгиев. Цялата листа достойно ще защитава България пред евроинституциите, ще уплътнява дейността си с реални социални инициативи. Очевидна бе истеричната злоба, която социалистическата листа предизвика в ГЕРБ и лично у Бойко Борисов. Управляващите са в паника, защото листата на БСП е листа на победата!

Светлана Шаренкова

Икономика

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

Най-високо платените служители - одиторите получат средно 2 552 лв, а в областната земеделска дирекция в Разград едва 781 лв.

Средната заплат...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Магията на Изтока” покори София

„Магията на Изтока” покори София

Вицепрезидентът Илиана Йотова откри третия Азиатски фестивал, организиран от посолството на Индонезия и на още 15 държави от региона

Вицепрез...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Колумбия шамароса Аржентина на старта на Копа Америка

Аржентина загуби първия си двубой от тазгодишното издание на Копа Америка. “Гаучосите“ паднаха с 0:2 от Колумбия в битка от група “B“. П...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Цената на храната най-важна за българина

Цената на храната най-важна за българина

А европейците като цяло обръщат повече внимание на нейния произход

Когато българите купуват храна, те първо гледат цената, на второ място е в...

Прочети още:

Loading...