Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон26022018

Брой 39, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59023 BGN1 GBP = 2.22405 BGN1 CHF = 1.69998 BGN
Back Вие сте тук:Начало Обаче Мерзостта е техният занаят

Мерзостта е техният занаят

Погледнете близо трийсетгодишния преход. Изтъкан е от мерзости. В огромната си част държавната собственост беше разпродадена на безценица. По един напълно престъпен начин. И кои са авторите на тази мерзост? Същите, които смятат себе си за елит, същите онези, които през последните близо три десетилятия пребиваваха в Министерския съвет и Народното събрание. Чуден елит, наистина… Съставен от агресивни и необразовани личности.

Толкова ли не е способен българският народ да излъчи умни, култури или просто нормални хора? Способен е, разбира се. Само дето елитът не се назначава от народа. Днешният елит — политически, икономически, анализаторски, медиен, е назначаван отвън. От онези, които назначават и свалят правителства и парламенти по цялото земно кълбо, та една България ще им се опре!? Ясно е, че няма да се опре. Тук назначаването на елита минава особено безпроблемно. Достатъчно е ясно да заявиш верността си към Големия презокеански брат и членството ти е гарантирано. И няма никакво значение от каква партия си — лява или дясна. Важното е да демонстрираш послушание към господарите.

Замисляли ли сте се защо толкова бивши партийни и комсомолски секретари, преподаватели по научен комунизъм, днес са най-върли антикомунисти и фанатични либерали? Много просто — за да докажат полезността си на новите господари. Преди като малоумни повтаряха колко велик е комунизмът. Днес със същата жар разпалват пламъците на антикомунизма. Това също е мерзко поведение. Но мерзостта е техният занаят. И не им прави впечатление. Вярно, с годините са се поотпуснали, натежали са, което, впрочем, говори за охолен живот. Презокеанските господари хранят добре. Макари с ГМО. ГМО, което уврежда както тялото, така и ума. Страстта на грантоедите да обслужват каузите на господарите не е намаляла. Преди 1989 г. тъпчеха свободата на словото, днес пак тъпчат свободата на словото, защото такива са директивите на чуждите фондации. Колкото по-усърдни са в заглушаването на неудобните гласове, толкова  по-сигурно е, че ще заслужат поредния грант.

А онези, които дават парите, никак не са глупави. Когато назначаваха новия „демократичен” елит, много правилно се ориентираха към младите надежди на стария комунистически елит. Донорите знаеха, че  нахъсаните комсомолци най-лесно и бързо ще се трансформират в също толкова нахъсани евроатлантици. Проблемът остава за нас, обикновените хора.  Проблемът ни е, че продължаваме да търпим този измислен елит.

Петър Волгин

a-specto.bg

(със съкращения)

България

Икономика

Европейска проверка на сделката за ЧЕЗ ще иска БСП

Европейска проверка на сделката за ЧЕЗ ще иска БСП

Неизвестната довчера малка пазарджишка фирма “Инерком“ е напът да придобие за около 320 млн. евро българския бизнес на чешката компания, чии…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

ККП се обяви за премахване на ограничението за два мандата на президента

ККП се обяви за премахване на ограничението за два мандата на президента

Китайската комунистическа партия (ККП) се обяви за премахване на конституционното ограничение, предвиждащо максимум два мандата за президент…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Властта изостави на произвола на съдбата земеделските кооперации

Властта изостави на произвола на съдбата земеделските кооперации

Срам и позор за аграрна България е да внася храни за милиарди левове

Българското правителство е оставило земеделските кооперации на произвола…

Прочети още:

Loading...