Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална Конгресът на БСП ще се проведе на 9 и 10 май

Конгресът на БСП ще се проведе на 9 и 10 май

Корнелия Нинова продължава да води по брой номинации преди прекия партиен избор за лидер

Националният съвет на БСП реши 50-ият юбилеен конгрес на партията да се състои на 9 и 10 май. Предложението на ръководството е било прието от членовете на Националния съвет, потвърдиха пред журналисти участници в заседанието.

Корнелия Нинова води убедително по брой номинации за прекия избор на лидер на БСП – 31 номинации от проведените досега 31 конференции. На второ място е Кирил Добрев с 13 номинации, следвани от Калоян Паргов, Красимир Янков и Костадин Паскалев с по 6, от Янаки Стоилов и Георги Гергов с по 5 предложения. Бившите лидери Сергей Станишев и Михаил Миков имат по 2 номинации, а общият брой кандидати вече е над 20.

“Ние сме и във вътрешнопартийна кампания. Вървят всякакви слухове, включително за договорки между мен и Кирил Добрев. Искам да бъда ясна, че аз не влизам в договорки за прекия избор на председател. Всеки има право да се кандидатира. Мнозина казват, че БСП се занимаваме само със себе си, но от нас зависи това да не е така. Нека тази кампания да бъде генератор на политики“, заяви вчера пред заседанието на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя се обърна към социалистите с апел да бъде мобилизиран целият потенциал на партията, за да бъде изграден цялостен и конкретен план за управлението на страната.

България

Икономика

Култура

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...