Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75963 BGN ↓ 1 GBP = 2.30016 BGN ↑ 1 CHF = 1.82056 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Начална Скъп хляб ядат в Добруджа

Скъп хляб ядат в Добруджа

Скъп хляб ядат в Добруджа

С 10 % се вдигна цената на насъщния в житницата на България

Хлябът и хлебните изделия в житницата на България поскъпнаха от началото на годината между 5 и 10%, заяви Тошко Няголов, председател на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добрич. „Цената на брашното скочи с над 10%. В област Добрич нямаме мелници, зависими сме от външни снабдители, от които сме доста отдалечени. Не знам какви са основанията на мелничарите за вдигане на цената на брашното, но щом тя се покачва, а също цената на тока и водата, на минималната заплата и осигуровките, ние също трябва да реагираме адекватно”, коментира браншовикът. Той припомни, че цената на хляба не е променяна от близо три години. Според разчетите на хлебопроизводителите увеличението би оскъпило бюджета на едно четиричленно семейство месечно с 3 - 3,50 лв. максимум.

До 30% ръст на цените при някои от основните борсови стоки от първа необходимост през изтеклата година, отчетоха вчера от Софийската стокова борса. Експертите заявиха,че брашното е поевтиняло с 10% за годината. В цената на хляба обаче не се очаква промяна. Пита се обаче в цялата история: ”На кого да вярва народът- на статистиката или на цените в магазина?”.

България

Икономика

Култура

Спорт

Напрежение на тренировката на Тотнъм

Тренировката на Тотнъм в понеделник е била белязана от скандал. “Дейли Мейл“ твърди, че на заниманието са прехвърчали искри между мениджъра ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие