Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб14122019

Брой 239, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75616 BGN ↓ 1 GBP = 2.31295 BGN ↓ 1 CHF = 1.78794 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Начална Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Сотир Цацаров номиниран за шеф на КПКОНПИ

Предлагат го управляващите от ГЕРБ и „Обединени патриоти”

ГЕРБ и “Обединени патриоти“ предлагат главния прокурор Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ, предаде агенция „Фокус“. Новината обяви д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание вчера следобед.

Другата внесена кандидатура е на депутата от „Воля” Симеон Найденов. Той е на 68 години, по професия е юрист, работил е в МВР и като адвокат. В НС членува в комисиите по правни въпроси и по борба с корупцията.

На 6 ноември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на антикорупционния орган. Изслушването на кандидатите ще се проведе на открито заседание на комисията, което се излъчва в реално време чрез интернет страницата на Народното събрание. Изборът се извършва от парламента. Съгласно правилата гласуването ще се извършва поотделно за всеки кандидат по поредността, определена в списъка. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

На 16 декември изплащат 750 млн. лева на земеделците

Държавен фонд “Земеделие“ /ДФЗ/ ще изплати 635 млн. лв., предвидени за плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и 115 млн. за сх...

Прочети още:

Loading...