Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед22092019

Брой 182, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76726 BGN ↓ 1 GBP = 2.20412 BGN ↓ 1 CHF = 1.78289 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална Корнелия Нинова: Това е грубо посегателство върху свободата на словото

Корнелия Нинова: Това е грубо посегателство върху свободата на словото

Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките обвинения и то трябва да бъде доказано. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпит. Оценяваме случилото се преди ден като грубо посегателство върху свободата на словото, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация, коментира тя по повод ареста на Юрий Борисов и разпитите на проф. Ваня Добрева.

На заседанието на Изпълнителното бюро, на което поканихме проф. Ваня Добрева, член на Националния съвет на БСП, да ни разкаже за случилото се в понеделник от първо лице, да ни запознае с фактите. Излизаме със следната позиция. Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления по глава първа от НК. Разбира се, то трябва да бъде доказано. Ние много внимателно ще следим оттук нататък дали и как то ще бъде доказано, заяви Нинова.

Оценяваме случилото се преди ден като провокация. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпити и като грубо посегателство като свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, а дейността на общественика проф. Ваня Добрева, които многократно и публично са изразявали своята позиция за културно сътрудничество, икономическо сближаване между България и Русия. Това не ги прави престъпници, подчерта лидерът на социалистите. Оценяваме случилото се и като провокация срещу правото на свободно сдружаване, допълни Нинова. Арестите се използват в предизборната кампания - воден от желанието си за власт, Борисов е готов на всичко, но се минаха граници, подчерта лидерът на социалистите.

Смятаме, че се прави в момента и сега, за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството и да се използва случая в предизборна кампания. Воден единствено от желанието си за оставане на власт на всяка цена премиерът Борисов е готов на всичко, но вчера се минаха граници, провокира се разделение между българския народ на русофили и русофоби, всяването на страх и насъскването на едни срещу други. Докато по този начин ни разделя и противопоставя ни отнема най-ценното право - свободата. Ето защо се обръщаме към всички, на които тази ценност е скъпа - категорично да се противопоставим на подобни действия, на които вчера бяхме свидетели: водене с белезници, страх и разпити, допълни Нинова.

България

Култура

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Уди Алън пред „Фигаро”: Не се чувствам отлъчен!

Винаги съм бил романтик. Моят романтизъм е начин да виждам нещата - очарователен, изненадващ и ироничен. Докато реалността в най-добрия случ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Феновете на Реал бесни, искат “главата“ на Зидан

Реал (Мадрид) изигра поредния си слаб мач от началото на сезона, след като буквално бе отнесен от ПСЖ с 3:0 в Шампионската лига, като до...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие