Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17062019

Брой 113, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN ↑ 1 GBP = 2.19527 BGN ↓ 1 CHF = 1.74456 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Начална „Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

„Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

„Агрион Финанс“ предлага финансиране на малки и големи фермери

Увеличава се търсенето на заеми от алтернативни финансиращи дружества

Как да си набавят средства земеделските стопани, които нямат дълга кредитна история и достъп до субсидии? - Това е въпросът, в чийто отговор често е разликата между процъфтяване на средните и малки фермери и техния фалит. От няколко години решение на тази дилема дава специализираното дружество Агрион Финанс.

„Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността, както на големите земеделски производители, така и на малките фермери“, съобщиха от ръководството на компанията. Дружеството не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. От „Агрион Финанс“ поясниха, че няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди.

Дружеството отчита сериозен ръст в исканията за кредити. Една от причините е, че изгодните финансови услуги на компанията се предлагат по облекчена процедура и в съкратени срокове. „Агрион“ не събира такси за разглеждане на документи и за ангажимент.

От фермерите не се търсят гаранти, бизнес-планове, баланси или други счетоводни документи. Единственото, което Агрион Финанс иска в залог е земеделска земя или друго недвижимо имущество. На нивите се прави безплатна оценка за пазарната им стойност, като в някои от случаите финансирането е до 100% от тази оценка.

Експертите на „Агрион“, което е най-разпознаваемото и ползващото се с най-голямо доверие дружество в областта на управление на земеделски активи, съдействат и за набавяне на необходимите за отпускане на кредита документи. Ако се налагат правни консултации, на разположение са едни от най-добрите юристи в областта, с огромен опит в сферата на сделките със земеделска земя.

„Агрион Финанс“ предлага на пазара стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

Минималният размер на кредита е 10 хил. лв. а срокът за погасяване е до 15 години. „Агрион Финанс“ гарантира прозрачна лихва за целия период, а парите могат да бъдат използвани с цел инвестиции, покупка на земя, други капиталови разходи и пр. Гратисният период е до една година. За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница. Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.

На земеделските производители се предоставя и възможност за лизинг на земята, която са избрали. Отпуснатите средства може да достигнат до 100% от размера на пазарната оценка на парцела, като е предвидена опция за финансиране и на разходите по прехвърляне на имота.

„Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти“, казаха от „Агрион Финанс“. Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.

Икономика

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

3,2 пъти разлика в заплатите на агрочиновниците

Най-високо платените служители - одиторите получат средно 2 552 лв, а в областната земеделска дирекция в Разград едва 781 лв.

Средната заплат...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Магията на Изтока” покори София

„Магията на Изтока” покори София

Вицепрезидентът Илиана Йотова откри третия Азиатски фестивал, организиран от посолството на Индонезия и на още 15 държави от региона

Вицепрез...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Колумбия шамароса Аржентина на старта на Копа Америка

Аржентина загуби първия си двубой от тазгодишното издание на Копа Америка. “Гаучосите“ паднаха с 0:2 от Колумбия в битка от група “B“. П...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Цената на храната най-важна за българина

Цената на храната най-важна за българина

А европейците като цяло обръщат повече внимание на нейния произход

Когато българите купуват храна, те първо гледат цената, на второ място е в...

Прочети още:

Loading...