Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет10042020

Брой 69, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79913 BGN ↑ 1 GBP = 2.22385 BGN ↑ 1 CHF = 1.85264 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

„Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“ ни зарежда със страст, любов и още живот

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател и драматург А П Чехов оживея на Камерна сцена на Нардния театър „Ив. Вазов” в премиерите на Николай Ламбрев-Михайловски със заглавие „Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“. На 26 февруари, 5 и 19 март, ще се насладим отново на драматурга и писателя – Чехов. „Вуйчо Ваня” е пиеса на руския драматург, за първи път публикувана през 1898 г. и получава своята московска премиера през 1899 г. в постановка на Московския художествен театър под ръководството на Константин Станиславски.

В актьорския екип са звездни имена от трупата като Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Валентин Ганев, Илиана Коджабашева, Стефан Къшев, Виктория Колева, Милена Атанасова, Ева Данаилова и Васил Ряхов.

В настоящия репертоар на Народния театър подписът на Николай Ламбрев-Михайловски стои и под „Спускане от връх Морган“ – спектакълът с „АСКЕЕР 2019″ за главна мъжка роля на Валентин Ганев и номинации „АСКЕЕР 2019″ за най-добро представление и водеща женска роля на Илиана Коджабашева.

Режисьорът събира на една сцена четирима от актьорите – Валентин Ганев, Илиана Коджабашева, Ева Данаилова и Стефан Къшев. Преводът от руски език е на Иван Николов, сценографията и костюмите – на Чайка Петрушева, а музиката – на Добрин Векилов-Дони.

Чехов нарича живота в своята пиеса “сцени от селския живот”. Но и тук нищо не е такова, каквото изглежда – нито вуйчо Ваньо е умореният и тих интелигентен човек, нито професор Серебряков е само превзет интелектуалец, нито Елена Андреевна е просто отегчена красавица, нито Астров е горчивият и ироничен доктор, нито Соня е само тъжна и нещастна. Защото в тези сцени има и страст, и любов, и… още живот, мечти, разочарования и надежди.

„…Животът се върти като панаирджийска въртележка… Но идва ден, когато спираш пред огледалото и искаш да изгориш досегашното”.

България

Икономика

Спорт

Бодуров даде последна отсрочка на Естеглал

Николай Бодуров още чака Естеглал да му се издължи и ако това се случи, бившият защитник на ЦСКА ще остане в иранския клуб. Бодуров не е пол...

Прочети още:

Loading...

Свят

Моряци на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“са със симптоми на коронавирус

Около 40 моряци на борда на френския атомен самолетоносач “Шарл де Гол“ отскоро проявяват симптоми, съвместими с коронавируса, и са обект на...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...