Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17022020

Брой 285, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

И двете постановки са реверанс към публиката, за празника

Днес е Деня на влюбените. Почитателите на операта във Варна могат да гледат два емблематични спектакъла: “Любовта никога не умира“ - от 19.00 ч на Основна сцена, и “Само за жени“ - също от 19.00 ч, на Сцена Филиал.

“Любовта не умира“ е последният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Режисьорът - проф. Светозар Донев много сполучливо нарича Уебър “Моцарт на музиката“. Мюзикълът доразказва историята на героите от “Фантомът на операта“, но в нов контекст. Мистичният Фантом и хористката Кристин се срещат 10 години след пожара в Парижката опера, когато той е преуспял композитор със свой театър в Манхатън, а тя е вече оперна дива. Любовта избухва отново, но между тях стоят съпругът на Кристин Раул и приятелката й Мег, също влюбена във Фантома. Драмата в любовния четириъгълник завършва трагично, но... любовта никога не умира.

“Мюзикълните елементи са много малко, казва Маестро Страцимир Павлов, и уточнява: По-малко, отколкото в която и да е друга творба на Уебър. На практика “Любовта никога не умира“ е опера, без да е обявена като такава. Това проличава по музикалната конструкция, по начина, по който са изградени мелодиите и акомпаниментите, по всеки един елемент от партитурата. “Любовта никога не умира“ е пропита с романтика като при Рахманинов, другаде напомня за Пучини, на моменти прилича на “Тоска“. В ролите участват: ФАНТОМ - Пламен Долапчиев, КРИСТИН - Мария Павлова, МЕГ - Сребрина Соколова, РАУЛ - Нейчо Петров - Реджи, ЖИРИ - Вяра Железова, ГУСТАВ - Кристиян Славеев, ГАНГЪЛ - Людмил Петров, СКУЕЛЧ - Николай Димитров, ФЛЕК - Лиляна Кондова. Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна. 

България

Икономика

Спорт

Ефбет лига – 21-и кръг

Царско село - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Антонио Георгиев 70

Левски - ЦСКА 0:0

Лудогорец - Ботев (Вр) 6:0

1:0 Марселин...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Овощари: На 60 см в земята няма влага

Фермерите са скептични дали добри пролетни дъждове ще успеят да компенсират зимната суша

На 60 см в земята няма влага, всичко е сухо и на кам...

Прочети още:

Loading...