Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря22012020

Брой 267, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75963 BGN ↓ 1 GBP = 2.30016 BGN ↑ 1 CHF = 1.82056 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

В Свищов започнатридневната програма посветена на 157 години от рождението на Алеко Константинов. В 9.30 ч. бе тържеството в Свищовската професионална гимназия “ Алеко Константинов“. От къщата музей на Щастливеца започна традиционното факелно шествие до паметника на Алеко в градската градина. От 18.00 ч в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ връчиха и наградата на лауреата в международния конкурс за къс хумористичен разказ на името на писателя, по-късно Държавната опера в Русе представи оперетата “Българи от старо време”.

Писателят е написал пътеписа “До Чикаго и назад (1894), книгата “Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“ (1895), в която създава най-известният сатиричен образ в българската литература.

автор е на над 40 фейлетона, цикъла “Разни хора - разни идеали“, пътеписите “Какво? Швейцария ли? “, “София-Мездра-Враца“, “През март в Чепино“, “Невероятно наистина, но факт...“ и др. Основател е на организираното туристическо движение в България.

България

Икономика

Спорт

Напрежение на тренировката на Тотнъм

Тренировката на Тотнъм в понеделник е била белязана от скандал. “Дейли Мейл“ твърди, че на заниманието са прехвърчали искри между мениджъра ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие