Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед31052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

157 години от рождението на Алеко Константинов честват в Свищов

В Свищов започнатридневната програма посветена на 157 години от рождението на Алеко Константинов. В 9.30 ч. бе тържеството в Свищовската професионална гимназия “ Алеко Константинов“. От къщата музей на Щастливеца започна традиционното факелно шествие до паметника на Алеко в градската градина. От 18.00 ч в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ връчиха и наградата на лауреата в международния конкурс за къс хумористичен разказ на името на писателя, по-късно Държавната опера в Русе представи оперетата “Българи от старо време”.

Писателят е написал пътеписа “До Чикаго и назад (1894), книгата “Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“ (1895), в която създава най-известният сатиричен образ в българската литература.

автор е на над 40 фейлетона, цикъла “Разни хора - разни идеали“, пътеписите “Какво? Швейцария ли? “, “София-Мездра-Враца“, “През март в Чепино“, “Невероятно наистина, но факт...“ и др. Основател е на организираното туристическо движение в България.

България

Икономика

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...