Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19012020

Брой 264, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75112 BGN ↓ 1 GBP = 2.28832 BGN ↑ 1 CHF = 1.82124 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Звездите Яна Саленко и Мариан Валтер в ролите на Китри и Базил

На 17 декември от 19:00 ч в рамките на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК ценителите на балетното изкуство ще видят за първи път на сцената на зала 1 впечатляващата постановка на балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус.

В Деня на народните будители, в категория „Балетно изкуство“ – колективна награда, Балетът на Държавна опера-Стара Загора получи престижното отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Cantus Firmus „Кристална лира“. Пищен спектакъл, създаден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време, балетът „Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц. В постановката Аршак Галумян - премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореографска свежест и оригинален режисьорски прочит. Художник на декора и великолепните костюми е италианецът Салваторе Русо.

Постиженията на младата трупа под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова са високо оценени от критиката. В ролите на Китри и Базил ще аплодираме звездите на Щатсбалет-Берлин примабалерината ЯНА САЛЕНКО и премиер солистът МАРИАН ВАЛТЕР.

Очарователната Яна Саленко – примабалерина на Щатсбалет-Берлин и Мариинския театър, Санкт Петербург, постоянен гост-солист в Кралската опера в Лондон, танцува на най-престижните сцени в света. Тя е предпочитан гост на различни фестивали. Балерината на два пъти е получавала наградата „Мис виртуозност“ на престижния фестивал DanceOpen в Санкт Петербург. Талантлива възпитаничка на Донецката балетна школа на Вадим Писарев, Яна Саленко дебютира на сцена като професионална балерина през 2000 г.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...