Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет12122019

Брой 238, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76567 BGN ↓ 1 GBP = 2.32635 BGN ↑ 1 CHF = 1.79073 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийски музикални дни в Перник

Започнаха Ноемврийските музикални дни в Перник. Проявата, организирана от Двореца на културата води началото си от 80-те години на миналия век и е най-значимото музикално събитие в културния живот на града.

С много аплодисменти пернишката публика посрещна в родния му град главния диригент и художествен ръководител на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Юли Дамянов. Звездите на театъра представиха в Двореца на културата феерия от любими оперетни заглавия, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят. Спектакълът бе посветен на 60-тата годишнина на диригента.

Акцент в Ноемврийски музикални дни е честването на 65-години на Обединената школа по изкуства в Перник, което ще се състои на 14 ноември. По ръководството на висококвалифицирани преподаватели тук пернишките деца изучават пиано, цигулка, виола, китара, поп и джаз пеене, има и занимания по изобразително изкуство.

В рамките на музикалното събитие концерти ще изнесат Камерен орекестър “Орфей“, Камерен смесен хор “Иван Топалов“, Духовият оркестър, Народният оркестър. Предвидени са и два образователни концерта. Форумът ще завърши на 28 ноември. Ноемврийските музикални дни в Перник са създадени по подобие на Мартенските музикални дни и Софийските музикални седмици.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие