Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) 33-тото издание на Киномания започва след броени дни

33-тото издание на Киномания започва след броени дни

33-тото издание на Киномания започва след броени дни

От 14-и до 28-и ноември в няколко столични кина ще бъдат прожектирани филмите, селектирани за тазгодишното издание. 56 заглавия – класически и най-нови филми, са селектирани за Киномания. Във фоайетата на НДК вече започна едно от най-големите художествени изложения – деветото издание на триеналето на сценичния плакат.

Най-новият филм на Мариус Куркински „Засуканият свят“ ще открие Киномания на 14-и ноември в зала 1 на НДК от 19.00 ч. Ивайловград, Долно Луково, Мандрица и Свирачи са магическите места в Родопите, които показва тази лента. Родопският край и нравите там са акцентът в сборника „Диви разкази” на писателя Николай Хайтов, по чийто текст е заснет и филмът на Мариус Куркински.

Технически екип от Университета по изкуствата в Токио пристига специално за вечерта на Теодор Ушев „Нарисувай ми тъга“, на 17-и ноември в зала 1 на НДК. Петимата японци ще предоставят специален софтуер, който ще бъде използван в първата част на вечерта, при изпълнение на анимационния кино-концерт по „Четирите годишни времена” на Вивалди.

Прожекцията на „Котка в стената“ ще бъде на 27-ми ноември в кино „Люмиер Лидл”.Филмът бе отличен и с Награда за дебют на фестивала „Златна роза” тази година във Варна, а преди това бе в конкурсните програми на фестивалите в Локарно и Сараево.

Сюжетът се завърта около българско семейство във Великобритания, което влиза в остър конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради една изоставена котка.

Киномания ще представи тази година и някои от най-великите класически филми, произведени от най-голямата руска, а преди това съветска кинокомпания „Мосфилм”.

Тази година ще имаме награда „Киноман“ на годината. Става дума за Георги Ангелов, който всъщност е кръстникът на Киномания. Днешните киномани имат един хубав пример – има нещо, към което да се стремят и да гонят.

Икономика

Loading...

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие