Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед15122019

Брой 239, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75616 BGN ↓ 1 GBP = 2.31295 BGN ↓ 1 CHF = 1.78794 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Детски илястрации на Румен Скорчев и Росица Скорчева гостуват в Пловдив

Детски илястрации на Румен Скорчев и Росица Скорчева гостуват в Пловдив

Детски илястрации на Румен Скорчев и Росица Скорчева гостуват в Пловдив

Изложба “Детска илюстрация“ на акад. Румен Скорчев и дъщеря му проф. Росица Скорчева е експонирана в Регионална библиотека “Дора Габе“ в Добрич.

„Изложбата включва 31 постера, на които са представени красиви илюстрации, присъствали в книгите за деца и юноши на известни писатели като Братя Грим, Карел Чапек, Йордан Радичков, Ангел Каралийчев, Ран Босилек . Представените в изложбата илюстрации на акад. Румен Скорчев са предимно копия, но има и няколко оригинала”, разказа неговата съпруга Ели Скорчева.

Тя добави, че акад. Скорчев е илюстрирал повече от 200 книги за деца и юноши. В изложбата са представени и впечатляващи илюстрации на тяхната дъщеря - проф. Росица Скорчева, която дълги години живее в САЩ и има илюстрирани около 40 книги в България, Канада и САЩ.

„Красивите илюстрации на двамата художници, съхранени в детските книги, са възпитавали поколения млади читатели. Това е голямо признание”, сподели Скорчева. Тя допълни, че изложбата ще бъде показана през месец октомври и в Столичната библиотека.

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

На 16 декември изплащат 750 млн. лева на земеделците

Държавен фонд “Земеделие“ /ДФЗ/ ще изплати 635 млн. лв., предвидени за плащания по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и 115 млн. за сх...

Прочети още:

Loading...